"Bu ülke 'yol geçen hanı' değil"

Bu ülke yol geçen hanı değil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin illegal, legal bazı örgütlerin arkasına takılmak suretiyle onlara güç devşirmeleri, kutlamaları beraber yapmak varken, bunun karşısına çıkıp 'hayır, biz alternatif tören uygulayacağız' demesi anlaşılır değil" dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük temsilciliklerinden birinin Almanya'da inşa edileceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Almanya 3 milyon vatandaşımızın yaşadığı bir ülke. Almanya ile olan ilişkilerimizin mazisi çok eskiye dayanıyor. Bu mazinin sorumluluğunu Almanya'daki büyükelçilik binamızla yerine getireceğimize inanıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa'daki terör yapılanması içinde Almanya'nın büyük bir yer tuttuğuna dikkat çekerek, "Bu konuları zaman zaman şansölyeyle paylaştık ve tekrar paylaşma fırsatı bulacağız" diye konuştu.

ALTERNATİF 29 EKİM KUTLAMASI

Ulus'taki olaylı 29 Ekim kutlamalarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmasının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, "Bu konuda söyleyecek bir sözüm yok. Şunu açık ve net söylüyorum; bu ifadelerim kabul görür veya görmez ama bu ülke yol geçen hanı değil. Herkesin bu kurallar içerisinde, hele hele bir sorumluluk mevkiinde olan ana muhalefet partisinin bu konuda daha hassas olması lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir