Bu sözler kavgada bile söylenmez!

Bu sözler kavgada bile söylenmez!
Organik Fındık Üreticileri Birlik Başkanı Dursun Güney, iddialı açıklamalarda bulundu.

Organik Fındık Üreticileri Birlik Başkanı Dursun Güney, geçtiğimiz hafta İlkadım’da bulunan Alparslan Türkeş Organik Pazar ve Yaşam Alanı’nın sökülmesini sert sözlerle gazetemizde değerlendirirken yaptığı açıklamasında "Organik pazar fuhuş yuvası" sözlerine çok içerlediklerini ve gerekli yasal işlemleri yapacaklarını dile getirdi

Samsun’un İlkadım ilçesi’nde bulunan Alparslan Türkeş Organik Pazar ve Yaşam Alanı’nın Belediye tarafından sökülmesine Başkan Dursun Güney sert sözlerle tepki verdi. Güney konuşmasında, Organik Pazar’ın Samsun halkının ekolojiye bakış açısını değiştirmesi için önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Üreticilerin ürünleri için Organik Pazarın güzel bir vitrin olduğunu savunan Güney, “Organik Pazar arzu ettiğimiz hale getirilemedi. Özel İdare’nin de kapatılmasıyla beraber biz sorunlarla boğuştuk. Ama bu sorunlara rağmen vatandaşların orada organik ürünleri bulmasını sağlıyorduk. İlkadım Belediyesi buranın önemini anlayamadı. Burayı bir semt pazarı gibi zannetti.” Dedi.

“ŞOK OLDUM”
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile görüşmek için birlik olarak randevu aldıklarını ifade eden Güney, “Erdoğan Bey’e bu Pazar yerinin kaldırıldığında nereye kurulacağını sorduğumda aldığım cevap aynen şu şekilde oldu: “Ne kurması burası fuhuş yuvası oldu”dedi. Bu cümleyi duyunca şok oldum.” Sözleriyle şok edici sözler söyledi.

“AYNI DURUM KENDİ EVİNİN ÖNÜNDE OLSA?...”

Erdoğan Tok’un sözlerine tepki gösteren Başkan Güney konuşmasında, “Bu nahoş durumlar kendi evinin önünde olsa, kendi evini de yıktıracak mı? Belediyeler kendi kafasına göre bizleri geçiştiremez. Biz tüzel kişileriz. Üretim yapmaktayız. Bu Pazar birliğimiz için önemli.  Pazar kaldırılmadan önce bize tebliğ ettiniz mi? Meclis Kararı alındı mı? Alınan karar bizlere söylenmeyecek mi? Bu kadar vurdum duymazlık olmamalı. İlkadım Belediyesi’nin ekolojiye bakış açısı bu kadardır.” Şeklinde konuştu.

YENİ BİR YER VERİLECEK Mİ ?

Kaldırılan Organik Pazar ve Yaşam Alanı’na yeni yer verilmesi hususunda Erdoğan Tok’un cevabına tepkisini dile getiren Güney, “Başkan Tok’la görüşmemizde kaldırılan Pazar için yeni bir yer verilecek mi diye sordum. Başkan Tok cevap olarak size daha güzel bir yer sunacağım. Size vereceğim yer bende sır kalsın dedi. Bu ne demek oluyor. Kişinin sözlü inisiyatifine mi bağlı kalıyor bu işler. Neden bu konular açığa kavuşmuyor.” Dedi.

“UMARIM SALLAMIŞTIR!...”

Başkan Erdoğan Tok’un Organik Pazar olarak kullanılan yerin fuhuş yuvası olduğu yönünde ki söylemlerinin gerçek dışı olmasını umduğunu belirten Dursun Güney, “Umarım bu iddiaları Başkan Tok sallamıştır. İlkadım Belediyesi’nin sorumlu olduğu bir alanı Belediye Başkanı böyle bir sebeple kapatması büyük bir sorun olur. Ben Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı olarak her hafta oradaki görevimi yapıyorum. Orada öyle bir olayın olmasındansa kendimi Başkan Tok tarafından geçiştirici sözlerle gönderilmeyi tercih ederim. Böyle bir söylemi ben yakışı bulmadım.” İfadelerini kullandı.
 

“ADINDAN RAHATSIZLIK DUYDULAR”

Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı ve Demokratik Sol Parti Samsun İl Başkanı Dursun Güney İlkadım Belediyesi’nin Alparslan Türkeş isminden rahatsızlık duyduğunu söyleyerek; “ Alparslan Türkeş bu devlete hizmet etmiş her insan gibi bizim başımızın tacı.  Burada ideolojileri mi yarıştıracağız.  Sonuçta rahmetli Alparslan Türkeş’e siyaseten destek ve oy vermiş insanları göz ardı edemeyiz ve saygı duymalıyız. Bu pazarda her görüşten fikirden insanlar gelerek ortak bir noktada buluşmuşlar ülkemizin geleceği adına ekolojik ürünler üretiyorlar ve bu ürünleri de burada satıyorlardı. “ dedi.

BAŞKAN "GÜNEY, ÇAĞRIDA BULUNDU"

Dursun Güney, konuyla ilgili birçok kurumun olaya müdahil olmasının gerektiğini ifade ederek, “Erdoğan Bey ve diğer ilgili kurumlara buradan sesleniyorum. Türkiye’de Organik Tarım’da Samsun en üst düzeylerde. Burada ki gelişmelerden haberdar olunmalı. Samsun Valiliği, Samsun Gıda, Tarım ve  Hayvancılık İl Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin konuya müdahil olması gerekmekte. Burada Organik Tarım’ın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Ben üreticilerime hakaret edilsin istemem. Gerekirse konuyu adli makamlara da taşıyabilirim. Erdoğan Bey’in olayı kavramasını ve geri adım atmasını istiyorum. Organik Pazar yeri Fuhuş Yuvası olduğu cümlesi üreticilerimize hakarettir. Böyle bir cümle kullanılmamalı. Eğer kurulan Pazar yeri başka, güzel bir yere taşınmak isteniyorsa anlayışla karşılarız. Ama iptal edilmesi gibi bir hakkın olmadığını düşünüyorum.” Diyerek İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a seslendi; “Ekoloji öldürmeden sağlıklı üretim yapmak demektir. Konvansiyonel tarım ise öldürerek, sağlıksız bir üretim yapmaktır. Kendisi bir tercih yapabilir. Samsun ve İlkadım halkının bu yaşanılanları hak etmediğini, konuya olan hassasiyetimin dikkatini çekmek isterim” Şeklinde konuştu.
HABER-FOTO: Kenan GÜN- Nuri Oğuzhan ŞEKER 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber