Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu siyasetçiler siyaseti unutmuş olmalı!?

Bu siyasetçiler siyaseti unutmuş olmalı!?

 

Biliyorsunuz Mübarek Üç aylara merhaba dedik. Tüm İslam aleminin ve tüm halkımızın Mübarek üç aylarını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Artık dünya ve Ülkemiz öylesine değişiyor ki böylesi günleri huzur ve sükûnet içinde bayram havasında yaşamanın tadı ve hazzı bir başka oluyor. Bu vesilelerle rabbim nice böylesi güzel aylara sağlık ve sıhhat içinde huzurlu ve uzun yıllar hep birlikte kavuşmamızı nasip eylesin.

***   

Gündem siyaset olmasın desek bile olmadan olmuyor. Mesela AK Partide ki çatırdamalar sürerken ( bunu parti içinde kıyasıya çekişmeden kaynaklanıyor) kongre günü iple ve sabırsızlıkla beklenmeye başladı. Kaldı ki delegenin de aklı karışmış durumda. AK Parti olmadığı kadar Samsun’ da keşmekeşlik yaşıyor. Ne diyelim. Yapan da, eden de AK Partiliyim diyor. Gerisini siz düşünün.

Sonra CHP İl Kongresi geliyor. Aday isimleri belli belirsiz. Hiç kimse çıkıp cesaretle BEN VARIM  diyemiyor. Çünkü CHP de ki başı boşluk kimse kusura bakmasın hiç kimse cesaret edip varım demeyi engelliyor. Kılıçdaroğlu, Baykal’cılardı şimdi bir de Tekin’ciler grubu çıktı. Samsun söylemeye gerek yok. Malumunuz. Genel Merkezden daha karışık. Koç’çu mu, Kalkavancı mı; Suat Binici’ci mi… Düşünmeden çıkmak hata olur ve gelmeye heveslenenin canı yanar. Onlar da son günü bekliyor. Ama sanırım ilk kez Samsun’ da tek liste yarışacak gibi geliyor. Kimse fazla liste beklemesin. Son saniye golü olmazsa görünen o ki ihtimalin büyüğü tek liste, aksi 2 liste ile gidilecektir. Bekleyip görün.

Son raund MHP de.

Aslında MHP artık kaos ve gerginliği bitirdi derken ko0ngrenin iptal yönünde ki dedikoduları ve İl seçim kuruluna verilen dilekçe ile yeniden sıkıntıya girdi. Yahu bu siyaseti anlamıyorum. Koskoca Genel Merkez bunlara hiç mi aklınızı başınıza alın demiyor. Tüm Türkiye’ye rezil oluyor gülünç duruma kendi kendilerini düşürüyorlar. Karapıçak veya Özyer devri bitti, Şaban Kılıç dönemi başladı. Şimdi neden birleşmezsiniz hala inat yaparsınız demiyor. Anlamsız bir Genel Merkez duruşu. Sanırım Bahçeli’nin konu ile ilgili detaylı bilgisi olmasa gerek. Yoksa bunları bir gün kapıda bile tutmazdı sanırım. Neyse konu, 10 yıla yakın veya geçkin süredir İl başkanlığını yapanların yaptığı delege listesi ile kongreye gidiyor. Anası, babası, dedesi, bilmem neyini delege yapıyor ama kaybediyor. Sonra da delegede usulsüzlük var diyerek kaybettiği kongrenin iptalini istiyor. Bunlar için CHP, AK Partinin bastırmasına gerek bile yok. Adamlar siyaseti unuttu kendi iç çekişmesi yüzünden. Birileri yıllarca il yöneticisi veya arka fonda ki adamı olacak. Kaybedince kendi yaptığı delege listesine itiraz edecek. Yahu size kargalar bile gülmekten ölür be. Karga dönemi bitti şimdi akbabalar ölüyor. Bahçeli de gülecek mi bakalım. Her neyse MHP kendi bombasının pimini çekmekten gelen belediye başkanlığı seçimlerini göremiyor.

Bir notta İlçe Başkanı Baki Demirtaş başkana.

Başkan AK Parti İlçe Başkanını bırakın da gelecek yıl yapılacak olan Belediye Başkanlığı için çalışın. Köse ile değil sizin yarışınız sanırım Belediye başkanlığı ile olacak. Harbi hiç açıklama o yönde yok neden?. Merak ediyorum. Her şey güzel mi gidiyor sizin parti yönünden de. Köse mi başkan olacak ki ona tepki gösteriliyor. Bu gün AK Parti iktidar ve protokolde 5 inci sırada yer alır yarın sen iktidar olunca sen o makamda olursun kötü mü?. Bu tepki sence çok doğru mu?. Sen şimdiden belediye başkanlık seçimlerine neden hazırlanmazsın ki? Bence hedef ve yön çok yanlış,  Siyaseti artık siyaset gibi yapın.

Bakın il kongresinde de yeni dönem başladı. Sizde kendinizi yenileyin. Bu da eski bir dost tavsiyesidir.

Ne dersiniz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi