“BU SENE VATANDAŞ HAMSİYE DOYACAK”

“BU SENE VATANDAŞ HAMSİYE DOYACAK”
Balık sezonun 15 Eylül de açılması ile birlikte ve havaların soğuması ile birlikte hangi balık türünde vatandaşlar tarafından daha çok rağbet olduğu merak konusu oldu.

Balık sezonun 15 Eylül de açılması ve havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar tarafından balıkların fiyatı merak konusu oldu. Çarşamba’da balıkçılık yapan İsa Çakır , Kıyı hamsilerinde başlamasıyla fiyatların düşeceğini vatandaşların hamsiye doyacağını ve hamsi de bolluk olduğunu söyledi.

“Fiyatlar Normal”

Fiyatların normal olacağının altını çizen İsa Çakır “Fiyatlar şu anda normal vatandaş balık alabiliyor. Biz zaten fiyatları elimizden geldiğince yüksek tutmamaya çalışıyoruz.Hamsi fiyatları yüksek olmasına rağmen biz yine de 70 liradan bir buçuk kilo balığı 100 liradan satışa sunuyoruz.Havaların sert olmasından dolayı bide hamsiler şu anda ileriden, boğazdan geldiği için fiyatlarda nakliyata bağlı olduğu için biraz yüksek geliyor. Ama bizim kıyı hamsilerimiz başladığı zaman, kıyı hamsilerimizin haliyle fiyatı düşük olacak. Çünkü bol olacak. Allah’ın izni ile bu sene hamsi rekoltesi yüksek onun sebebi de şu; geçen sene bol bir miktarda palamut olduğu için hamsi oranı zayıftı ama bu sene vatandaş hamsiye doyacak bu sene hamsi beklentimiz çok yüksek tabiki kıyı hamsilerimiz başladığı zaman daha da fiyatları düşecek.”Şeklinde konuş

“Kıyı hamsiler başlayınca fiyatlar düşecek”

Kıyı hamsileri başlayınca hamsi fiyatlarının düşeceğini söyleyen İsa Çakır “Geçen yıla oranla çok yüksek oranda bolluk var geçen sene hamsi oranı hiç yoktu palamut bolluğu vardı vatandaşımız geçen sene palamuta doydu bu sene de hamsiye doyacak. Mezgit zaten belli havalar normalleştiği zaman mezgitler zaten nisanın 15’ine kadar devam edecek.Kıyı hamsilerimiz başladığı zamanda fiyatlarımız 50 lira ile 60 lira arasında oynar diye tahmin ediyorum.Bütün çeşitli deniz ürünlerimiz eylülde başladı eylülün 15 i gibi çeşitlerimiz başladığı için şu anda bol miktarda çeşidimiz yok. Mesela çinekop şu anda zayıf barbun zayıf bunlar bu sene zayıf gözüküyor ama inşallah bizim kıyılar başladığı zaman daha da güzelleşecek bollaşacak.” Diye ifade etti.

Bu sene balık fiyatları şöyle Hamsi 75 TL, Barbun 100 TL, Mezgit 100 TL, İri Levrek 250 TL, Akbalık 100 TL dir.

HABER:Zafer Can KARAHAN-Şükrü KARAKAŞ

1-1fhfhfhfhff.jpg1-2-copytutuituituit.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber