“Bu sene palamut yok”

“Bu sene palamut yok”
Balık sezonunun açılması ile birlikte hangi tür balıkların daha çok olacağı ve balıkların fiyatları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

img-2511.jpg

Balık sezonunun açılması ile birlikte hangi balıkların revaçta olacağı ve balıkların fiyatları geçen seneye göre nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Çarşamba İlçesinde balık satışı yapan esnaf bu sene palamut balığının olmayacağını ve kilogram fiyatlarının 50-100 TL arası değişeceğini söyledi.

“Gecen seneye göre balıklarda düşüş var”

Gecen seneye göre balıklarda çok bu sene bolluk konusunda düşüş olduğunun altını çizen balıkçı esnafı “Şuanda balık sezonu açıldı ama geçen seneye oranla balıklarda düşüş var diyebilirim. 15 Eylül de tamamen toplanır ve balıklar düzene girmeye başlar. Şuanda tam sezon başlamış sayılmaz hava şartları da malum. Sıcakların da çok etkisi var balıkların az olmasında Dediğim gibi ayın 15’inde her şey rayına oturmaya başlar. Bu sene palamut olmayacak gibi büyük ihtimalle. 15 Eylülden sonra daha çok mezgit, istavrit ve hamsi gibi balıklar olur. Şuanda fiyatlar 50-100 TL arasında fiyatlarımız değişir. Yani kısacası bolluğuna göre değişebilir. Bolluk varsa fiyat düşük olur, bolluk olmazsa fiyatlar yüksek olur diyebilirim.” İfadelerini kullandı.

img-2496.jpg

img-2498.jpg

HABER:Ünal DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber