Bu sefer bitecek! Salıpazarı Yolunda çalışmalar sürüyor!

Bu sefer bitecek! Salıpazarı Yolunda çalışmalar sürüyor!
Bu sefer bitecek! Salıpazarı Yolunda çalışmalar sürüyor!

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nin yılan hikâyesine dönen karayolu yapımında çalışmalar kararlı bir şekilde sürüyor.

İhaleye açıldığı günden bu yana birçok firmanın üstlendiği Salıpazarı- Çarşamba karayolu ve Çarşamba- Ayvacık Karayolu kavşak yapım ihalesinde bir türlü son aşama yakalanamazken, yol harap halde bırakılarak sürücülerin isyan ettiriyordu. Adeta yılan hikayesine dönen yol yapımı nı geçtiğimiz yıllarda Karayolları bir firmaya ihale etmiş ancak yol inşaatı bitmeden yapılan karayolun da heyelanlar ve çöküntüler meydana gelmişti. Karayolları bu nedenle geçtiğimiz senenin Salıpazarı- Çarşamba arası Karayolu yapım işini yeniden ihaleye açan Karayolları ihalesini Türkiye'nin köklü firmalarından Çelikler Holding’e bağlı YSE Yapı İnşaat firması aldı. İhaleyi yüklenen Çelikler Holding ihale şartnamesine göre yapım işine başlamadan önce zemin etüdü yaparak yolun kısa sürede yıpranmaması için her çalışmayı 2 ay içinde yaptıktan sonra İlkbahar da çalışmalarını başlattı.

İhale gereğince 2016 yılının ilk aylarında yolu tamamen olarak tamamlayarak teslim etmekte oldukça kararlı oldukları belirtilen Çelikler Holding çalışma için hiç bir şeyden kaçınmıyor. Makine parkurunu Salıpazarı Tepe altı mevkiine ilk etapta 80 personel ve 30’a yakın iş makineleri parkuruyla yol Salıpazarı ve Çarşamba'dan olmak üzere iki yönlü ve hızlı şekilde çalışmalara devam ediliyor. Çelikler Holding YSE Yapı İnşaat’ın yol çalışmaların da özellikle Salıpazarı İlçe girişinde ki çalışmaları sona yaklaşılırken, ilçede TEDAŞ ve Karayollarına ait çalışmaların tamamlanması ile birlikte ihale tarihinden önce teslimatı yapmak istedikleri öğrenildi.

Firma yetkilileri, yol yapımı nedeni ile özellikle büyük sıkıntılar yaşayan Salıpazarı ilçe halkını bilgilendirmek ve sabır ile çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirerek koordineli bir şekilde çalışıldığı öğrenildi. Yol yapım çalışmalarında tüm detayların düşünülerek gerçekleştirildiğini, yolun en kaliteli bir şekilde teslim etmenin çalışmalarını sürdürdükleri öğrenilen firma yetkililerinin, sürücülerden çalışmaların sürdüğü yolda daha çok dikkatli ve yavaş araç kullanmalarının kendi ve ailelerinin canları bakımından büyük önem arz ettiği ve sık sık uyarılarda bulundukları öğrenildi.

 400 iş günü sürecek Salıpazarı-Çarşamba Karayolu’nun tahminlere göre 2016 yılının ilk aylarında teslim edilmesi beklenirken muhammen bedelin 35 milyon TL olduğu öğrenilirken firma aynı ihale içinde Çarşamba-Ayvacık ve Salıpazarı- Çarşamba Karayolu üzerinde ki çalışmaları içinde en az 5 ana kavşak yapacağı da öğrenildi.

salipazari-yolunda-calismalar-suruyor!.jpg 

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Y.Emre TÜRKYILMAZ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir