Bu Samsunspor, Samsun'u mahvedecek!

Bu Samsunspor, Samsunu mahvedecek!
Yaklaşık son 15 yıldan bu yana gündemden hiç düşmeyen Samsun spor olayı doruk noktaya ulaşıyor. Son günlerde ki kaos ortamına kim neden çekilmek isteniyor? Merak edilen konuları bir bir açıklıyoruz.

Son 15 yıldan bu yana gün yok ki Samsun spor Siyaset, bürokrasi ve iş dünyası ile taraftarlarını ve vatandaşları sıkıntıya sokmasın. En son olay Emin Kar Başkanın ligin başlamasına az bir süre kala ADAY DEĞİLİM açıklamasının ardından kongrede Erkut Tutu'nun liste yaparak kongreye girmesi ile bir anda adeta çorba olmuştu. Başkan Kar, son anda ani bir manevra ile ADAYIM dedi ve kongreden yeniden başkan olarak çıktı.

Bu süreçte yaşananlar malumunuz. Ancak geçen haftalarda Başkan Kar istifa ettiği gibi ortalıktan kayboldu gitti. Yerine mevcut Yönetimden Mehmet Bank ve arkadaşları göreve devam kararı aldılar ama bu defa da maddi imkansızlıklar nedeni ile bocalamaya başladılar. Bu ekibin kurtarıcısı elbette ki her zaman olduğu gibi Milletvekilleri, Bakan ve Samsun Valisi İbrahim Şahin oldu. Konuya ilk net açıklama Samsun Valisi İbrahim Şahinden geldi . Şahin,  "Samsun spor'un bu haline üzülüyorum. Bu takım daha alt lige düşse kim hatırlayacak. Bu takımın Yönetiminde güven problemi var. Yönetim güven tazelemeli veya yeniden kongreye giderek yeni bir yönetim gelmeli" istikametinde bir açıklama yaptı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Gençlik  ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Samsun basınına İl' de gerçekleştirilen yatırım ve projeler ile başlatılacak projeleri basın açıklaması ile duyurmak istediği toplantıya geldiği gün dananın kuyruğu koptu. Bakan Kılıç'ı anlamsız bir şekilde birileri köşeye sıkıştırmak için TEMLİK'lerin kaldırılması ve Bakanlığın Samsun spora yardım etmesi için baslıya alınmaya çalışılması gözlerden kaçmadı. Bakan Kılıç, bakanlığın yardım yaptığını ama denetleme, belge isteme makamı olmadığını belirterek konuyu kapattı. Son cümlesini de Vali Şahin' in cümlesinde olduğu gibi , "Görünen yönetime güven problemi var" diyerek kesip attı konuyu.

Ne oldu ise o anda oldu ve Yönetim(!)  toplantı  yaptıktan sonra yapılan basın açıklaması bir hayli hem dikkat çekici hem de adeta tehdit kokan, eyvallahımız yok dercesine  bir açıklama olduğu iddia edildi.  Yönetimin yaptığı açıklamada; Samsunspor 2. Başkanı Mehmet Bank, “Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın açıklamaları kendi görüşüdür. Bakanımızın ve Samsun Valimiz İbrahim Şahin’in güvendiği bir yönetim varsa, biz hemen teslim etmeye hazırız” dedi.

Samsunspor 2. Başkanı Mehmet Bank, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, “Şu anda ki Samsunspor yönetimine karşı bir güven sıkıntısı var. Samsunspor’da yeni bir heyecana ve yenilenmeye ihtiyaç var” açıklamalarına cevap veren 2. Başkanı Mehmet Bank, “Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın açıklamaları kendi görüşüdür. Sayın Bakanımızın ve Sayın Samsun Valimiz İbrahim Şahin’in güvendiği bir yönetim varsa, biz hemen teslim etmeye hazırız. Kongre kararı gecikmeden o zaman aralığındaki boşluğu da o gelecek olan yönetime de teslim ederiz. Bakanımız bize, ‘Bırakın demiyorum. Ama görevi tazelerseniz iyi olur’ dedi. Bu yönetime bankalar güveniyor ve kredi veriyorsa, bize neden güvenip güvenmediğini Sayın Bakanımızın kendisinin açıklaması lazımdır. Teşekkür edildi ve gidildi. Varsa bir şey göndersinler savcılarını veya denetçilerini kim gelirse denetlesin baksın. Varsa bir şey savcılara verilsin. Kredi çektik geldik. Kredi çekecekseler gelsinler teslim edelim. Biz takımı 1. yıl ligde bıraktık. 2. yıl, Mersin maçını İstanbul’da finalde kaybettik. 3. sene de iyi bir takım kurduk. Bizim yaptıklarımız ortadadır. Biz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şimdi gözler Bakan ve Samsun Valisi İbrahim Şahin'in konuya cevap verip vermeyeceğine çevrilirken edindiğimiz bilgilere göre ne Valilik ne de Bakanlık konuyla ilgili açıklama yapmayacağı yönünde. Asıl sorun mevcut yönetimin meselesi olup eski yöneticilerde  olduğu ve soruna acil neşter vurup kendi aralarında anlaşmaları ile çözüme kavuşabileceğine işaret ediliyor.

Bu arada Samsunspor eski Başkanlarından Kazım Yılmaz ile İş adamı ve yine eski başkanlardan Adnan Ölmez'in gazetelerden bir birine göndermeleri gündemin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu konuda gerekli açıklamalar yarın...

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor