Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu reklamlar daha çok can yakacak gibi!?

Bu reklamlar daha çok can yakacak gibi!?

Son günlerde yaygın ve yerel medyada ki haberlere baktıkça gülüyorum. Ama acınacak halimize gülüyoruz. Neden mi acınacak halimize. Elektrik hem cebimizi hem de bizleri yakıp duruyor. Yakmasan da yaksan da Elektrik artık herkesi feci çarpıyor.Bu rol ne kadar sürecek bilemiyorum. Ama ÇALIK YEDAŞ’ın reklamlarının halka şirin mi şirin görünme atağı sanırım ileri de çok can yakacak gibi görünüyor. Hali hazırda yakacağı kadar yakıyor zaten.  

YEDAŞ Özelleştirildikten sonra… (K.K) Kayıp Kaçak alacakları, akıllı(?!) sayaçlar, bilmem neler neler… Millet yeteri kadar ödüyor.

Bu arada TEDAŞ özelleşmeden önce alınan TRT payı yine aynı kararlılıkla alınıyor. Ben ve hatta yüksek sesle konuşayım bu millet TRT ye neden pay versin ki?

Her neyse!.

ÇALIK Türkiye’ de devraldığı Elektrik Kurumlarında kararlılıkla alacaklarını alıyor. Oysa Özelleştirme idaresi özelleştirme sürecinde alacaklarını da borcunu da bildiğim kadarı ile devraldı. Yani artısı da eksisi de artık ÇALIK YEDAŞ’ın. Ama onlar biz borçlara karışmıyoruz, alacağımızı biliriz diyor. Yetmiyor faturayı gününden bir gün sonra ödemeye görün.

Faturaya 19 lira kadarcık hemen peşin peşin önce elektriğiniz kesiliyor sonra açma- kapama parası abonenin boynuna pardon faturasına alacak olarak kaydediliyor.  Daha neler neler. Gidip bir abone şikâyetçi oldu mu? Bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok, Çalık aldığı sözleşmeye göre iş yapıyor. Biz değil DANIŞTAY şikâyetlerinizi inceleyip sonuca varacak diyorlar.

Yani vatandaşa diyorlar ki:

“ELEKTRİK KONUSUNDA DERDİNİZ Mİ VAR. DANIŞTAYA’A GİDİN.”

Bu millet doğduğu günden bu yana hiç DANIŞTAY’a gitmiş mi? Yenilir mi, içilir mi? Girilir mi, girilmez mi, kim bakacak, nasıl bakacak. Avukatsız olur mu?, olmaz mı? Ohoooooo neler neler. Millet ne yapsın DANIŞTAY denildi mi, boynunu büküp tıpış tıpış faturasını ödeyip çıkıyor. Kaldı ki faturayı ödemeden de bu işi yapamıyor.

Yani askerlikte ki mantık misali… Emir verilir ihtilafsız, soru sormadan emir yerine getirilir. Elektrik faturası evinize gelir, gider tıpış tıpış ödersiniz varsa şikâyetiniz gider DANIŞTAY’  a dava açarsınız. Harbi DANIŞTAY’ın bu elektrikler nedeni ile Samsun’ da şubesi var mı, kurulacak mı? Danıştay’ın başka işi kalmadı dağda ki, köyde ki, mahallede ki vatandaşların faturalarına mı bakacak.

Sonra ÇALIK YEDAŞ reklam atağı üstüne reklam yayınlıyor. Yardım ediyoruz. Yardıma muhtaçlara… Vezirköprü de yangından yardıma muhtaç ailelere yardım elini uzatmış. Çok güzel de bu tarafta ödeme güçlüğü çekenler ne yapsın. Onu hiç düşündünüz mü?

Reklamın iyisi kötüsü olmaz ama vatandaşın ölüsü, yaşayanı fark eder. Bizim vatandaşı kim görecek bilemiyorum.

Bu vatandaş daha kuzu kuzu çoook fatura öder. Geçmişte ödediği faturalar gibi bundan sonra daha ağır faturalara da DEVLETİMİZ YAŞASIN mantığı ile ödeyip gider.

Ama devletten çok ÖZEL SEKTÖR pardon ÇALIK ve onun gibi ihaleyi kazananlar YAŞAYACAK.

Halk yaşamaya çalışmakla daha yıllarca uğraşacak görünüyor.

Ne dersiniz?

Hayırlı Cumalar diliyorum efendim.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi