Bu proje tarihe götürecek

Bu proje tarihe götürecek
Samsun için ürettiği projelerle dikkat çeken Başkan Osman Genç,  Türk milletinin milli ve tarihi değerlerini gelecek nesillere aktarmayı ve yaşatmayı hedefleyen bir proje ortaya koydu. Milli Tarih ve Oyun Parkı, gençleri tarihle buluşturacak

Başkan Osman genç tarafından Samsun'un geleceği için hazırlanan ve Yakın Gelecekte Samsun kitabıyla paylaşılan projelerden birisi olan Milli Tarih ve Oyun Parkı, gençlere milli değerleri hem yaşatacak hem öğretecek. Ziyaretçilerini tarih içinde yolculuğa çıkaracak ve çocuklar için de bir eğitim mekanı olacak olan park, misafirlerine Türklerin tarih boyunca kurduğu medeniyetler ve eserleri inceleme imkanı sunacak.

 

TARİHİ ÖĞRENECEKLER

Orhun kitabelerinden Malazgirt Savaşı’na, Selçukludan Osmanlıya, medreseler, köprüler, hanlar gibi tarihe dair her şeyin yer alacağı Milli Tarih ve Oyun Parkı'nda çocuklar, hazırlanan özel tarihi dekorlarla, kıyafetlerle ve oyuncak silahlarla tarihi yeniden yaşayarak öğrenecek. Toplam 240 bin metrekare alanda planlanan ve içerisinde ulaşımın özel raylı sistemle sağlanacağı park içerisinde kafeler de bulunacak.

 

TURİST ÇEKECEK

Amaçlarının Samsun'u tercih edilen bir şehir haline getirmek olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, 'Şehrimiz için hazırladığımız ve ortaya koyduğumuz projelerden biri de Milli Tarih ve Oyun Parkı'dır. Bu proje gerek gelecek nesillere tarihimizi ve bizi biz yapan değerlerimizi aktarması gerekse çocuklarımız için bir açık hava eğitim alanı olması bakımından milli bir projedir. Bu proje uygulandığında sadece Samsunlular için değil, diğer şehirlerden insanlarımız için de bir çekim merkezi olacaktır" dedi.

 

bu-proje-tarihe-goturecek-(2).jpg

bu-proje-tarihe-goturecek-(1).jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir