Bu Plan Samsun Turizminin Yol Haritasıdır

Bu Plan Samsun Turizminin Yol Haritasıdır
Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu, Samsun Valiliği tarafından açıklanan ‘Samsun Turizm Master Planı'na destek verdiklerini açıkladı.

Samsun Valiliği tarafından hazırlanan Samsun Turizm Master Planı'yla ilgili bir açıklamada bulunan KATİD Yönetim Kurulu, "Bu plan Samsun turizmi için bir yol haritası olmuştur" dedi.

 

Konuyla ilgili açıklamayı, aynı zamanda Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi de olan KATİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş yaptı. Toktaş, "Sayın Valimizin Samsun için hazırlattığı mastır plan turizm alanında yapmamız gereken birçok detayı gösteren güzel bir yol haritası oldu. Plan ilde sürdürülebilir bir turizm oluşturmak ve turizm sektöründe ili marka yapmayı amaçlamaktadır. Bu planı hayata geçirmek Samsun'un hayati konusudur” dedi.

 

Toktaş sözlerine şöyle devam etti: “Karadeniz’de 18 ilde faaliyet gösteren Türkiye Otelciler Federasyonu üyesi bir dernek olarak hemen hemen her ile ziyaretlerde bulunduk üst düzey görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde illerin en büyük şikayetleri bir yol haritalarının, konuyla ilgili bir önderlerinin olmaması ve ne yapacaklarını, nereden başlayacaklarını bilmemeleri. Samsun'un elinde bir master planı, turizme destek verip sahip çıkan kamu yöneticileri var. Ne yazık ki sivil toplum örgütleri ve iş adamları olarak bunun farkında değiliz. Gelişen turizm de marka olan Samsunun sadece şehre değil yatırımcılara da büyük kazanç sağlayacağını unutmamalıyız.”

 

Konuyla ilgili olarak Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da çok kararlı olduğuna dikkati çeken Toktaş, "Her 2 değerli yöneticimiz de konunun önemini çok iyi biliyor. Tek yapmamız gereken hem iş adamları hem sivil toplum örgütleri olarak Samsun'un geleceğini değiştirecek olan turizm planının bir ucundan tutmak” şeklinde konuştu.

 

Konunun, perşembe günü gerçekleştirilen ve kendisinin de üye olduğu Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'nin(SAMTAB) encümen toplantısında da gündeme geldiğini hatırlatan Murat Toktaş, "Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında toplanan SAMTAB, turizm planının hayata geçirilmesi kararı aldı. Bu karar bu yönde atılan ilk büyük adım oldu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir