Bu ovada ve Türkiye’de tarım bitirildi

Bu ovada ve Türkiye’de tarım bitirildi
CHP Çarşamba İlçe yönetimi Çarşamba Ziraat Odası’nı ziyarette bulunarak Çarşamba Ovası’ndaki tarımı değerlendirdiler

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar ve ilçe yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Çarşamba Ziraat Odası’nı ziyaret ederek oda başkanı İsmail Güngör ile bir araya geldi. Yapılan ziyaret Çarşamba Ovası’ndaki tarım değerlendirildi. İsmail Güngör’ün ovadaki tarımsal faaliyetler konusunda yaptığı kısa konuşma ile başlayan ziyarette Güngör, özellikle üretim maliyetlerinin fazla olmasından kaynaklı çiftçilerin birçok üründe zarar ettiklerini dile getirdi.

Güngör, “ çiftçi üretim maliyetlerinden kaynaklı birçok üründe zarar etmiştir. Geçen sene ekilen çeltiğe ofis güzel fiyat verdi fakat alım yapmadığı için fiyatlarda düşüş yaşandı. Bunu diğer ürünlerde takip etti. Bu da mazotun gübrenin ve işçilik maliyetlerinin yüksek olmasının çok büyük payı var. Dün odamıza Şeker-İş sendikası da bir ziyarette bulundu. Orada ise durum çok daha farklı Çarşamba’da tarıma dayalı sanayi olarak bir tek hizmet veren kuruluşumuz olan Şeker Fabrikamız pancar üretilmediği için kapanmakla yüz yüze” dedi.

CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar yapılan ziyarette Çarşamba Ovası ve Türkiye’de tarımın bitirildiğini iddia etti. Yaşar açıklamalarında, “bu yıl gerçekten Türkiye tarımı için kara bir yıl olmuştur. Düşünün bu ülke samanını bile yurt dışından almaya başlamıştır.  Eski kitaplarımızdan hatırlarsınız Türkiye kendi kendine yetebilen 5 ülkeden biriydi. İç Anadolu tahıl ambarı olarak bilirdi. Çarşambamız mısırı ile bilinirdi. Bunları düşündüğünüzde şimdiki halimiz gerçekten çok acı. Bu ülke sanayisinin en önemli gelir kaynaklarından olan tarıma dayalı sanayi tamamen bitirilmiş durumda. Çiftçiler kredi borçlarının içinde yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar” dedi.

Tarımda umduğunu bulamayan çiftçi ovaya fındık ve kavak dikerek ovanın yanlış bir kullanıma yönelmesine neden olmuştur diyerek sözlerine devam eden Sinan Yaşar, hükümetin tarım alanında bir plansızlık içinde olduğunu belirtti. Devlet planlama teşkilatının tarım alanında tamamen etkisiz olduğunu dile getiren Yaşar, bunun ise hem pazarlamada hem de üretimde çiftçilere büyük zararlar doğurduğunu iddia etti. Bir süre daha Çarşamba Ziraat Odası’nda temaslarını sürdüren CHP Çarşamba İlçe örgütü yapılan görüşmenin ardından odadan ayrıldı.

bu-ovada-ve-turkiye1.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber