BU NEYİN GÖRÜŞMESİ HAKİM BEY?

BU NEYİN GÖRÜŞMESİ HAKİM BEY?
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın talimatıyla 10 Ocak Gazeteciler Günü arifesinde hukuk tanımaz bir şekilde gazetemizin mühürlenmesinin ardından olay yargı skandalına döndü
 
Anayasanın 30. maddesinde, "Basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri ile basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkonulamaz" hükmüne rağmen Avukat olan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Haberexpres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılığı 9 Ocak günü mühür vurmuştur.
 
Belediye'nin kanun tanımaz uygulamasını Gazete yönetimi yargıya taşıdı. Yargı yoluyla hakkımızı aramak isterken yargı sürecinde Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Samsun 1. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Başer ile görüşme yaptı.
 
9 Ocak 2015 tarihinde Gazetemize vurulan mühür ile ilgili 11.01.2015 tarihinde Samsun 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne bulunduğumuz itiraz üzerine Mahkeme Başkanı Abdurrahman Beşer belediyenin yapmış olduğu uygulama için "Yürütmeyi Durdurma kararı veriyor". Mahkemece yürütmenin durdurulması kararı verilmesinin hemen akabinde görüntülerde de izleyeceğiniz gibi Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar alel acele Mahkeme Başkanı Hakim Başer'i makamında ziyaret ediyor ve ziyaretin ardından ikilinin mahkeme binasının bahçesinde samimi görüntüler sergiliyorlar!..
 
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın ziyaretin ardından "Yürütmeyi durdurma kararı" ile ilgili tanınan 30 günlük sürenin sonunda ise Mahkeme Başkanı Hakim Abdurrahman Başer, emsal kabul edilmesi gereken Yargıtay Kararına rağmen Belediyeyi haklı bulan ve kendisinin 30 gün önce verdiği kararla ters düşen kararını vererek yürütmeyi durdurma kararını RED ediyor.
 
Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin, belediyelerin her ne koşulda olursa olsun gazeteleri mühürleyemeyeceği kararının bulunmasına rağmen, kendisini ziyaret eden ve ziyaretin ardından Dündar ile samimi görüntüler veren Hakim Abdurrahman Beşer'in verdiği hukuksuz kararı gazete yönetimi olarak Danıştay'a taşıma kararı almış bulunuyoruz. Ayrıca Samsun 1. Bölge İdare Mahkeme Başkanı Hakim Abdurrahman Başer hakkında, görevi kötüyü kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağımızı buradan deklare ediyoruz...
 
HABER EXPRES GAZETESİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber