Berat GONCA

Berat GONCA

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!..

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!..

Ahmet Kaya'nın "Penceresiz kaldım anne" parçasında "Bu ne yaman çelişki" mısrasını istediğin yere koy... 

Derdimiz şarkı türkü değil, elbet bazı cümleleri sıralamak için böyle girdik yazıya...

Kimse demesin okumadan, "Ölmüş sanatçıları mı yazıyorsun? Düzenin adamı mı oldun?" diye.

Neyse...

Pazartesi günü çalışma odamda, akvaryumdaki balıklarla ilgilenirken telefonum çaldı...

Baktım, Samsun'da mesleğini icra eden gazeteci bir dostum...

"Berat'ım nasılsın?" diye sordu.

İyi olduğumu belirttikten sonra konuyu uzatmayalım, Cemalettin Durmuş isimli birinin Facebook hesabında beni kınadığını söyledi...

Haberim yoktu!..

Bilgilendirdiği için arkadaşıma teşekkür ederek telefonu kapattım ve çalışma masamdaki bilgisayarın başına geçtim.

Cemalettin Durmuş ismi bana yabancı değildi. 2009 yılında Çarşamba'da bir kez karşılaşmıştık...

Kendisine ait otobüs şirketini batırmış ve Çarşamba'da sabun fabrikası açmıştı. O dönem kurmuş olduğu fabrika hakkında röportaj yapmıştım kendisiyle...

Fabrika 3 ay açık kaldı ve sabun işini de eline yüzüne bulaştırdı...

Facebook'a giriş yaparak Durmuş'un duvarını mercek altına aldım...

Duvarında, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk için imza kampanyası düzenlediğini fark ettim...

Metro Turizm'in Çarşamba otogar yazıhanesini işlettiğini Facebook hesabından anladığım Cemalettin Durmuş, bilet almaya gelenlere de başlattığı kampanyayla ilgili imza attırıp durumu fotoğraflayarak paylaşımda bulunuyordu.

Duvarında uzun arayışlar sonunda, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı'nın beni kınayan açıklamasının videosunu buldum ve üzerindeki Durmuş'un kınama mesajını okudum... 
Mesaj şöyle:
"Kınama : Sevgili dostlarım, Kendini bilmez bir kişi, ağzına ekmeği bile götürmekten aciz biri, kendini gazeteci sanan, 'belki bana biri bir ekmek atar' diye başkalarının borazanlığını yapmaya kalkan bu kişi ne yazık ki umduğunu bulamadı. Bahsettiği kişilerin adını bile ağzına alırken dikkat etmesi gerekirken, bu lafları sarf ettiğinde düşünemedi bu insanların arkasında halkın olduğunu,bu kadar güzide insanın olduğunu.Oysa bu kişiler binlerce kişiye ekmek veren kişiler, fakirin fukarının dostu kişiler..."
Bu şahıs, "Bahsettiği kişilerin adını bile ağzına alırken dikkat etmesi gerekirken" cümlesiyle şahsımı aklınca tehdit ederken, beni yerden yere de vurduğu zannına kapılmış!..
Şimdi Cemalettin Durmuş'a sormak istiyorum:
Bu kınama senin mi yoksa bağlı olduğun Metro Holding'in düşünceleri mi?
Eğer seninse, Metro Holding çatısı altında hangi akla hizmetle beni kınamaya çalışıyorsun?..
Eğer sen beni Metro Holding'in gölgesine sığınıp kınarsan ben de sana sormam mı, "Öncülüğünü yaptığın imza kampanyasının suç olduğunun farkında mısın?" diye...

"Adil yargılama" olarak isimlendirdiğin kampanya ile, yüksek yargıya "Paralelci" dediğinin farkında değil misin? Hangi akla hizmet ederek yargıyı zan altında bırakıyorsun? Yüksek yargıya karşı halkı galeyana getirmenin suç olduğunu bilemeyecek kadar cahil olmadığını düşünüyorum. Şimdi bu durumu cehaletle mi açıklayacağız yoksa "deli cesareti" mi diyeceğiz? Yorumu bizzat şahsına bırakıyorum.

Beni kınarken nereden kınadığına bakmakta mı aklına gelmedi?..

Eğer Metro çatısı altında beni kınarsan, düzenlediğin kampanyada paralel yapıya savaş açıldığını ama senin bağlı olduğun Metro Holding'in girmiş olduğu ortaklıkları adamın biri çıkar sana hatırlatır...

Bağlı olduğun Metro Holding'in,  Çarşamba'da ÇEAŞ, Hava Kargo ve Samsun Gıda'da ortaklıkları bulunmaktadır... Diğer ortak ise Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Gürol Yılmaz'dır. 
Yılmaz'ın basına servis ettirdiği haberler paralel yapının yayın organı Cihan Haber Ajansı'ndan servis edilmektedir.

Aynı Yılmaz'a, paralel yapının kasası olduğu yönünde eleştiriler, Samsun Özel Haber isimli internet sitesinde Ferhat Soy isimli gazeteci tarafından haberleştirilmiş ve Yılmaz'ın aklanma çabasına yargı, takipsizlik kararı vererek bir nevi "Gazeteci haklı" demiş!

Yine aynı sitede, Kazım Gürol Yılmaz'a ait Samsun Saat hane Meydanı'ndaki bir iş merkezinin en üst katını paralel yapının Bank Asya'sına tahsis ettiği haberi yer alıyor. Bu durumda, "Bu ne yaman çelişki?" desem abes mi kaçar acaba?..

Görünür de paralel yapı ile mücadele et, sonra arka plan da paralelin kasası olduğu iddia edilen biri ile bir çok işte ortaklığa gir!.. 

Senin kınamanı yesinler Durmuş!..

Önümüzdeki yazı buluşmak umuduyla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi