Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu… “SENDE Mİ BRÜTÜS…”

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu… “SENDE Mİ BRÜTÜS…”

 

 

 

   OSB KURULACAK MİLLET BOL KEPÇE Mİ KAZANACAK.  GEÇİN BUNLARI GEÇİN…

Demiştik ya!. Sonra da haberini yayınlamıştık. Bu habere olumlu olumsuz çok tepki geldi.

Bazı siyasi çevreler OSB için başka yer mi kalmadı derken,

AK Partiden gelen tepkide;

    O alana evet Bakanımızda bir dönem OSB yapılması için mücadele etti. Açıklamasında da bunu bahsetti. Bakanımız dedi ki, “Şeker Fabrikası arazisine Özelleştirme paketinden çıkartamadık. Mahkeme süreci sürüyor. O alana OSB evet düşündük. İlla da Çarşamba’ da olacak değil. Kavak, Havza’da da olabilir. Ama burada 2B orman arazisi statüsünde olan arazilerde mevcut. Bu alanı istedik olmadı” diyerek konuştu dediler.

Evet, bizde onu yazdık.

    Anlamadığım bu neden yanlış anlaşıldı tepkisi geldi. Anlayamadım. Bu tepkiyi de iyi noktada birisi söyledi. Sanki bizim buradan bakınca başka, o yönden bakınca kelimeler başka anlaşılıyor.

Eh ne diyeyim.

    Bizim Çarşamba siyasetçileri biraz daha kitap okumalıdır. İlla Bakan Demir’in konuşmasını kelime kelimesine mi yazsaydık.  Konuşmanın ana teması aynı değil mi?

ÇARŞAMBA ŞEKER ARAZİSİNİ OSB OLMASI İÇİN İSTEDİK…

***  

   Gelelim bu OSB nin destek veya itiraz noktasında açıklamalarına. En net tavrını Çarşamba Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli başkandan geldi. İşte siyasetçi, bürokrat oldu mu Kefeli Başkan gibi net tavır takınılmalıdır. Köşe başlarından fısıltı ile siyasettense yaparsın açıklamanı çekilirsin kenara.

    Başbakan Erdoğan’ da böyle yapmıyor mu? Ne diyecekse ulu ortaya söylüyor.

Var mı itiraz eden, edebilen…

Ama bu açıklamaya bir itirazımı da ben Başkan Kefeli’ ye aktarayım.

Şu cümle ile hem de.

Kusura bakma Başkan ama buna ancak şunu derim:

SENDE Mİ BRÜTÜS…

     Şeker-İş Sendika Başkanlarına, çalışanlarına destek olduğunuzu, fabrikanın kapanmamasını istediğinizi dile getiriyorsunuz sonra da OSB olsun diyorsunuz.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu…

Kimse bir şey anlamadı.

   Bu İlçede çoğu hizmeti en güzel ve layıkı ile disiplin, sistematik yapan bir kurumun başkanısınız. Sizi de çok severim.

    Ama bu OSB için sizin de var olan tek Fabrikamız Çarşamba Şeker Fabrikamızın kapanmasını veya bir şekilde küçültülmesini istemenizi hayretle karşılamadım dersem yalan olur. Siz değil miydiniz ki; Bu ilçeye Tarıma Dayalı Sanayi mutlaka olmalı. Ama eldekileri de elbette ki kaybetmeden.

     Siz çok iyi biliyorsunuz ki, Çarşambanın ayakta kalabilmesi için Şeker Fabrikasının da mutlaka ayakta kalması şarttır.Evet, Şeker arazisinde 2B orman arazisi çok var.

     Peki, sorarım bu İlçede ille Şeker arazisine mi OSB, falan filan yatırımlar yapılabiliyor. Başka yerlere yapınca günah mı oluyor. Neden ısrarla Şeker arazisi… Altın mı, petrol mü ne var bu arazinin altında, üstünde de bu ısrar anlaşılamıyor…

    Hiç kimse Şeker Fabrikamız özelleşmesin, kapanmasın demiyor da ısrarla orasının kapanması, satılması için sanki gizli bir güç gibi çalışılıyor.

Neyi var ki ne yapmak istiyorsunuz. Çalışanları mı sevmiyorlar acaba?

    Tarıma dayalı ova diyoruz ama 30 yıla yakın süredir SULAMA KANALLARIMIZ YAPILAMADI. Önce onu yapsınlar. Salça, Konserve fabrikası yapsınlar. Binlerce insan iş sahibi olmaz mı? Ama yoook yıllardır Onu bitiremeyenler, yeminle diyorum ki; bunu bir çırpıda yapar.

     Neden çiftçiye su muu lazım. Elektrik parasını ödeyip kuyulardan, derelerden su çeke çeke millet milyarlar ödüyor. Kimin umurunda. Yarın da salatalık, domates, fasulye, karpuz ekilecek alanlara başka yatırımları istersiniz.

     O vakit bu ilçede ki halk ne yapacak. İstanbul - Ankara gibi illere mi kaçmak zorunda kalacak.  

     Size en güzel örnek Suluova Şeker Fabrikası... Özelleşti ilçe ne hale geldi. Kulakları çınlasın Akif Gülle olmasaydı çevre yolu da ilçe dışından geçirilmiş olsaydı ( ki onu Gülle engelledi) ilçe tamamen köy gibi kalacaktı. Hali hazırda köyden de farkı kalmamış hani. Hala Suluova İlçesi 1970-80’ler den de kötü durumda kaderine terk edilmiş ortada duruyor. Böyle mi olmak istiyorsunuz.

Hani biz 40 il den büyüktük!...

Sizler ve bu tür düşünceleri olanlar sanıyorum ki: Büyümeyi değil sadece hırsınızın kurbanı olarak ÇARŞAMBA ŞEKERİ İSTİYORSUNUZ.

Bu hırsı anlamadım, anlayamıyorum.

Ovamızda OSB yapılacak alan çok. Yeter ki Bakanımızda istesin. Koskoca ovanın çoook arazilerinde 2B Orman arazisi olan yerler var. Geniş ve düz. İlla parkı, bahçesi olan yer mi olmak zorunda. Yapılı olanı almak kolay, önemli olan olmayanları ile bir araziyi alıp yetiştirmek değil mi?

Neden gidilmiyor. Hem ilçe daha büyüyecektir. Bu isteğin, ısrarın nedenini anlaşılmıyor.

Şeker arazisinde petrol, doğal gaz, maden, altın mı var da millet bilmiyor…

Yoksa nedir??...

NOT:Bu gün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ulusumuzun kutlu olsun. Törenlerde değişiklik olacak mı merakla bekliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi