"Bu nasıl adalettir"

Bu nasıl adalettir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze operasyonu eleştirerek, “İsrail bir terör devletidir, yaptığı da budur” dedi.

 

Görüştüğü dünya liderlerinin “İsrail savunma hakkını kullanıyor” dediğine dikkat çeken Erdoğan, “Saldıran o, savunma hakkını kullanan da o. Bu nasıl bir adalettir” ifadelerini kullandı.

Avrasya İslam Şurası’nın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, İsrail’i sert bir dille eleştirdi.Gazze’de devam eden İsrail operasyonunu hatırlatan Erdoğan, “Ben artık buna bir çatışma demiyorum çünkü bir savaş var şu anda orada.. Bu sabah itibariyle Gazze’deki son durum maalesef 17 kişi daha şehit edildi. Ölenlerin sayısı 94 oldu. Egemen güçler, batılı güçler nerede. Birisinin ‘ne yapıyorsun’ dediği yok. İsrail olduğu için. Görüştüğümüz liderlerin yaklaşımı çok enteresan. ‘İsrail savunma hakkını kullanıyor’ diyorlar. Saldıran o, ‘savunma hakkını kullanıyor’ dedikleri de o. Bu nasıl adalettir. Bu nasıl adil bir yaklaşımdır. Bunu bu şekilde ifade edebilmek mümkün mü” dedi.

Salonda bulunan din adamlarına birlik ve beraberlik çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, “Atılacak adımlar var kardeşlerim. Bununu mayasını olgunlaştıracak olanlar sizlersiniz. Din bilginleri. Gündeme getirilen yersiz suçlamalarla İslam dünyası adeta köşeye sıkıştırılmaya ve kışkırtılmaya çalışılıyor. Bizlere düşen görev şüphesiz tahriklere kapılmayacağız. İslam’ın barış ve hoşgörü mesajlarından güç alarak bu fütursuz çabalara karşı özgüvenli vakur, bir o kadar da kararlı bir duruş sergilemek zorundayız. Sağduyunun hakim olabilmesi için sağduyu ile hareket etmemiz, İslam’ın gerçek anlam ve misyonunu ortaya koyabilmemiz gerekiyor. Diyanet işleri başkanımız ifade ettiği gibi Kafkaslar’da şehit edilen hocalarımız var. Ama hala faili meçhul. Fakat o bölgenin insanlarından bu tür faili meçhuller olduğunda kıyamet kopuyor. Tıpkı İsrail’de olduğu gibi. İsrail’de öldürülen 3 kişi için dünya 3 bin kişi diyor, diğer tarafta şehit edilenler için 5 bin kişi olsa 5 kişi deniyor. Bütün bunlar karısında biz başı öne eğik duramayız. Tam aksine dik duracağız. Omurgalı olacağız. Biz biliyoruz ki “biz bu yardımı bizimle beraber olduğuna inananlardanız. Bu yardımın yakın olduğunu biliyoruz. Öyleyse kararlı bir şeklide bu işin üzerine gitmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir