Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu memlekette bir yetkili yok mu?!

Bu memlekette bir yetkili yok mu?!

 

 

İlk günden başladık bu konuda sorun var diyerek.

Evet, haklılığımız gün geçtikçe sürüyor. Hem de artarak.

Peki bu gidişattan memnun muyuz? ASLA!...

Çünkü Çarşamba’ya gelen her yatırım, her hizmet bizleri de halkı da, yerel yöneticileri de rahatlatacaktır. İşte bu nedenle her konuda olduğu gibi bu konuda da BEN DEMİŞTİM lafını etmeyi çok sevmiyor ve dile getirmek istemiyorum da…

Evet sorun belli. Sorun;

DOĞAL GAZ NE ZAMAN GELECEK?

Hatırlarsanız bizim yaptığımız her haber eleştiri kokuyorsa, eksik hizmetleri anlatıyorsa birileri kızıyor, darılıyor, öfke kusuyor.

Peki biz ne diyoruz?

Bu ilçede yollar bozuk, yapılmıyor, neden yapılmıyor.

Bu konuya en yakın örnekten birini vereyim.

TOKİ yolu dedik, dedik sonunda asfaltlandı. Veee, asfaltlandı haberini ve teşekkürünü de yaptık. Demek ki biz art niyetli değil, eksik ve hataları yazıyoruz. İdareciler ve bizler hata ve eksik iş mutlaka yaparız. Önemli olan hataları, eleştirileri adam gibi iletenlere adam gibi de cevap verilirse sorun kalmayacak.

Neyse Doğalgaz için de 2014 yılında Çarşamba’ya ancak gelir demiştik. Bu ısrarımızı da sürdürüyoruz. Hatırlayanlar bilir. Durusu burnumuzun dibinde ve ilk doğalgazı bizim almamız gerekir demiştim. Ama her nedense nerede ise Erzurum sınırına kadar olan iller, ilçeler nerede ise kavuştu. Ama bizim Durusu’ dan Çarşamba’ya doğalgaz gelmedi, gelemiyor. Çünkü doğal bir iş…

Evet, yollar kazılıyor, bakımsız, kanalizasyonlar patlatılıyor yapmadan kapatılıyor dedik haber yaptık. Buna kızanlar ne yaptı?

Firmanın çalışanlarına yol gösterdi. Peki kim kazandı?. Kim kaybetti. Biz haber yaptık, esnaf tepki gösterdi diyerek kızanlar şimdi neden bu yarayı kaşıyor diyerek kızıyormuş.

Ne diyeyim haber yapmayalım mı?. Ancak birileri bizi istemiyor, beğenmiyor, her yere şikayet ediyor, bize baskı uyguluyor diyerek haber yapmaktan, yazmaktan da asla geri adım atmayacağız.

Ama halkımızı anlamakta çok zor. Hem şikayetçi oluyorlar, hem konuşmuyor, haklarını aramıyorlar. Yazınca harikasın, sıkışınca ne biçim adam yahu deniliyor. Bu anlayışın yok olmasını bekliyoruz hala…

Bizim işimiz haber yapmak ise ve halkı bilgilendirmek ise işimizi demek ki mükemmel yapıyoruz.

Mesela yarın çıkacak doğalgaz haberine en çok tepki Teknobil işletme sahibi Ekrem Özkan gösterecek.

Çünkü onun söylediklerini cümlesi cümlesine yazmadım.

Peki yazsam ne olurdu?

Aslına bakarsanız bize bir şey olmaz ama itham edilen şahıslar kızmayı bırakın ne yapacağı belli olmazdı. Çünkü sarf edilen söz çok ağır… Küfür hakaret değil ama…

Biz işte bu nokta da sübap vazifesi görüyoruz. Bir haberle dedim ya KIŞ GETİRENLER bir daha kasırga, fırtına estirmesin, bahane bulamasın, esnaf sıkıntıya düşmesin diyerek sözleri yumuşatıp haberleştirdik.

Sonra buna kızacaklarını bile bile yazıyorum.

Yani ne Musa’ya nede İsa’ya kendimizi beğendiremiyor, haklılığımızı duyuramıyoruz. Oysa hassasiyetimiz bu ilçeye neler kazandırdı bir anlayabilseler.

Bu memleketin sorunu belli. Bazıları bir makam, bir mevkiiye gelince getirenleri unutmasıdır. Bu hastalık bitmedikçe de bu sorun bitmeyecek.

Her neyse dönelim konuya:

Doğalgaz harbiden 2012 de yeniden çalışmalarına başlanacak mı?, yoksa 2014’ e kadar kağnı gibi mi yapılarak tamamlanacak?

Mesele bu konuya yetkili ağızların bir türlü ağızlarını açıp konuşmaması, açıklama yapmaması.

Bu gidişle, bu duyarsızlıkla doğalgazı 2014’te görebilirsek ne ala!.

Bu konuda yazacak daha çoook cümleler var ama beklemedeyim. Bakalım belki bu defa bir açıklama yapılır da bizde onu yayınlarız.

Ha birde açıklama için aradın mı yetkilileri sorusu var ya!.

İşte ona deli oluyorum. Birileri kendi makamlarını gökyüzünde görüp bizi takmıyormuş edasında ama haber çıktıkça sinirleniyor. Ama açıklama yapmıyor. Tepkisini taaa Ankara’lar da yapıyor, koyuyor. Bizi suçlayanlar yarın bakalım ne diyecekler.

Sahi doğalgaz çalışması ne zaman başlayacak, ne zaman işyerleri, resmi daireler ve meskenler doğalgaza kavuşacak?.

Bu memlekette bir yetkili yok mu Allah aşkına.

Açıklasınlar da halka duyuralım.

Hatalı mıyım, ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi