Bu mahalleye karga uğramıyor

Bu mahalleye karga uğramıyor
Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde bulunan bir kırsal mahalleye 60 yıldır karga uğramıyor

Kurtuluş Savaşı öncesinde Düzköy’de yaşayan Ermeni ve Rumların tarım arazilerine zarar verdiği gerekçesiyle mahallenin papazı tarafından yapılan büyünün etkisi olduğuna inanan yörede yaşayan vatandaşlar, çevre mahallelerde kargaya rastlandığını ancak Düzköy Mahallesi’nde 60 yıldır hiç karga görmediklerini söyledi.

1959 yılında Trabzon'dan geldiklerini belirten 77 yaşındaki İsmet Erusta, "Buraya geldiğimizde burası bizim yerleşim alanımız oldu. Arnavut komşularla yaşardık. Burada ilgimizi çeken bir şey vardı. Karga yoktu bu köyde. Arnavut komşulara sorduk burada niye karga yok diye. Onlar da bize burada ekinlerimiz olurdu, kargalar onlara çok zarar verirdi. Çok karga vardı. Bir papaz vardı o buraya büyü yaptı, komşu köylerden bizim köye hiç karga gelmiyor. Biz geldiğimiz seneden beri hiç karga görmedik. Karadavur Tepesi'nden, Domuzdağı Deresi'nden öyle buna bir hudut çizmiş, onun için karga oradan bu tarafa geçmiyor” dedi.

Rumların bölgeden ayrıldıktan sonra, bir süre Arnavut vatandaşlarla bir arada yaşayan yöre halkı ise hiç karga görmediklerini belirterek, "Karagöl'de, Kuşkayası'nda var ancak burada yok. Ekinlere zarar verdiği için Rumlar onlara büyü yapmışlar. Ondan sonra kargalar Düzköye uğramıyorlar" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir