“Bu logarın taşması için yağmura gerek yok”

“Bu logarın taşması için yağmura gerek yok”
Çarşamba Askerlik Şubesinin yan tarafında ve Gazi Bulvarı ile birleşen ara yolda bulunan logarın

 yağmur yağmadan taşması vatandaşı çilenden çıkartarak, “Bu logarı taşması için yağmura gerek yok” dediler.

Çarşamba’nın alt yapısının sorunlu olduğunu daha önce yaptığımız birçok haberde dile getirmiştik. Dün karşılaştığımız bir manzara ise konunun ciddi boyutlara ulaştığının göstergesi şeklindeydi. Yaklaşık 3 gündür Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda bölgede meydana gelebilecek sel ve su baskınları için uyarıda bulunuluyordu. Bu kapsamda ilk olarak önlem alması gereken kurumların başında gelen Belediyeler ve lokalde Çarşamba Belediyesi konu hakkında hiçbir çalışma yapmadığını dün karşılaştığımız bir örnek bizlere bir kere daha göstermiş oldu. Meteoroloji genel müdürlünden yapılan uyarının ardından belediyelerin ilk yapması gereken görevlerin başında gelen kanalizasyon ve atık su ve yağmur suyu tahliye kanallarında bir tıkanıklık olup olmadığını kontrol etmek bunun dışında da tıkanıklığa yol açacak zemini ortadan kaldırmak olmalıydı. Bunların yapılmadığı bir karşılaştığımız görüntü ile netlik kazandı.

bu-logari-tasmasi-icin-yagmura-gerek-yok-(2).jpg

Dün Çarşamba Askerlik şubesinin yanında gazi bulvarına inen yolun başında bulunan logar bizlere böyle bir çalışma yapılmadığının da bir göstergesi oldu. Bir önceki gece itibari ile taşmaya başlayan logarın bulunduğu alana ertesi gün öğlen 3 olmasına rağmen ve MGM’den yapılan onca uyarılara rağmen herhangi bir şekilde müdahale edilmemesi vatandaşları çileden çıkardı. Çevrede oturan mahalle sakinleri, “bu logarın taşması için yağmura gerek yok o zaten sürekli taşıyor kimse de ilgilenmiyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar yağmurlu günlerde logarla birlikte ne kadar taşan su varsa çevreye yayılıyor diyerek sağlık açısından da büyük bir tehlikenin var olduğunu dile getirdiler. Normal zamanlarda da sıklıkla taştığı belirtilen logar çevreye de kötü bir koku yayıyor.

Serkan KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber