BU KURSLARDA 'İŞ' VAR

BU KURSLARDA İŞ VAR
İŞ-KUR Kütahya İl Müdürlüğü ev hanımlarına, İŞ-KUR'un faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi. İŞKUR Kütahya İl Müdürlüğü’nün Şeker İlköğretim Okulu’nda meslek edindirme hizmetleri ile ilgili verdiği seminere ev hanımları ve işsiz kadınla

İŞ-KUR Kütahya İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, uygun işlere uygun eleman bulmakta zorlandıklarını belirterek “Meslek edindirme kurslarımızla kişiler hem meslek edinecek hem de iş sahibi olacak” dedi.
Bilgilendirme seminerinde İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanı Ayşe Akan, İŞ-KUR faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı. "Bir insanın kendine uygun mesleği seçmesi bütün hayatını etkiler" diyen Akan, “Kurslarımız, Meslek edindirme kursları ve istihdam garantili kurslar olmak üzere iki başlıkta toplanıyor. Meslek edinme kurslarında vasıfsız bir kişiyi vasıflı hale getirmek amaçlanıyor. Meslek edinme kursuna katılan kişiye katıldıkları her gün için günlük 20 TL çalışma ücreti verilecek. İstihdam garantili meslek edinme kursunda kişi hem meslek edinecek hem de işverenin çalışanı kabulü durumunda işe devam edebilecek. İstihdam edinme kursuna katılan kişiye ise 25 TL veriliyor. İşverenin talep etmesi halinde, bilgisayar, muhasebe, yönetici asistanlığı, dikiş gibi meslek dallarında İş Başı Eğitimi başlatılacak. İlimizin Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların bize talepleri doğrultusunda İŞ-KUR elemanı iş başı yapabilecek” diye konuştu.
Günlük çalışma saati sekiz saati geçmemek üzere çalışma saatlerinin ayarlandığını söyleyen Ayşe Akan, “Meslek edindirme kurslarında kişiye göre saat ayarlanabiliyor. Ev hanımlarına koşuların uyması durumunda sabah ya da öğleden sonra kurs veriliyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel