Bu Köyde İşler yolunda

Bu Köyde İşler yolunda
Çarşamba’ya bağlı Kumköy Köyü’nde İş-Kur ve Çarşamba Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Sayacılık kursunda köylü kadınlar bir taraftan iş öğreniyor bir taraftan da para kazanıyor

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba’ya bağlı Kumköy Köyünde bulunan kadınlar diğer köylerdeki kadınlara göre biraz daha şanlı çünkü Kumköylü kadınların artık bir işi var. İş-Kur ve Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa organize ettikleri ve köylü kadınlara hitaben yapılan sayacılık kursu Kumköy’de başladı.

Kumköylü kadınların ayakkabılıcılığın ilk aşaması olan sayacılığı öğrecekleri kursta kadınlar ayrıca günlük 20 lira ücret alarak aile ekonomilerine de katkı sağlayacaklar.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Talat Aktaş kursun verildiği Kumköye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Aktaş kursla ilgili bilgiler vererek, “Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ile   Kumköy’de sayacılık adı altında Kumköy’ün ilkokul öğretmeni Dilek Livaneli’nin azim ve  çabasıyla kurslarımızı başlattık. Bu kursumuz 18 mart 2012 tarihinde sona erecek. Kursiyerlerimiz bu kurs sayesinde ayakkabıcılığı öğrenecekler ve aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Gündelik 20 lira harçlık alacaklar. Kunduracılar Odası Başkanı Mithat Özcan’ında katkılarıyla temrinlik malzemelerinin teminini karşılıyoruz. Ayrıca makineler ve tesisat konusunda da katkıda bulunacaklar. Kunduracılar Odasının bu konuda başka bir sözü daha var bu vatandaşlarımızı kurslarımızın sonunda istihtam edecekler” dedi

Aktaş başka köylerden de kurs taleplerinin geldiğini dile getirirken, yapılan bu kurslarla köylü kadınların gerek ülke gerekse de aile ekonomilerinede katkıda bulunduklarını belirtti. Aktaş ayrıca Kumköy’de aile eğitimi kursuda açacaklarını belirterek, köylere özel önem verdiklerinin altını çizdi.

bu-koyde-isler-yolunda.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber