BU İLÇEDE İNTERNET BEDAVA

BU İLÇEDE İNTERNET BEDAVA
Canik Belediyesi öğrencilerin ve vatandaşların internetten yararlanması amacıyla proje kapsamında hayata geçirdiği ücretsiz internet hizmeti ilçede hızla yaygınlaşıyor. 18 istasyondan hizmet veren ücretsiz internetten aylık 33 bin 600 kişi faydalanıyor

CANİK’TE ÜCRETSİZ İNTERNET YAYILIYOR

Öğrencilerin ve vatandaşların internetten yararlanması amacıyla Canik Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında hayata geçirilen ücretsiz internet, ilçe genelinde hızla yayılıyor. Kullanımı oldukça basit olan ücretsiz internetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, cep telefonlarından "internet" yazıp 3172'ye kısa mesaj atarak, telefonlarına gelen şifre ile evlerinde, iş yerlerinde veya ilçe sınırlarındaki herhangi bir yerde internetten ücretsiz yararlanıyor.

canik-1.jpg


33 BİN KİŞİ FAYDALANIYOR
Sistem sayesinde Canikliler ve Canik'i ziyaret eden herkes internete ücretsiz ve sınırsız bir şekilde bağlanabiliyor. Şu anda 18 istasyondan hizmet veren ücretsiz internetten günde bin 200 kişi olmak üzere ayda 33 bin 600 kişi faydalanıyor. Ücretsiz internet en yoğun şekilde 200 Evler ve Kuzey Yıldızı Mahalleleri ile TOKİ konutlarında kullanılıyor. İnternetin kontrol ve güvenliği ise Canik Belediyesi Bilgi İşlem Birimi tarafından oluşturulan güvenlik yazılımı ile sağlanıyor.

EĞİTİM PROJESİ
İnternetin sonsuz bir bilgi kaynağı olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Vatandaşlarımızın her ortamda bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla ilçemizde ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz. Bu bir eğitim projesidir. Vatandaşlarımız rahatlıkla ve tamamen güvenli şekilde internete girebiliyor. Böylece Türkiye'nin e-dönüşüm sürecine katkıda da bulunuyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ İNTERNET NASIL KULLANILIR?
Canik İnternet Ağı’na girilmesi sonucunda kullanıcıların karşısına Canik Belediyesi’nin kullanıcı adı ekranı çıkmaktadır. SMS ile “kayıt ol” butonuna tıklayarak ad soyad ve başında ‘0’ yazılacak şekilde telefon numarasını girip “gönder” butonuna tıklaması gerekmektedir. Daha sonra kullanıcının girmiş olduğu cep telefon numarasına 5 haneli bir şifre gelecektir. Kullanıcı Canik wifi ağına katıldığında ekranda “giriş yap” butonuna tıklayarak kullanıcı adı yerine cep telefon numarasını, şifre yerine de cep telefonuna gelen şifreyi girerek giriş sağlayabilir. Kullanıcılar ayrıca satın alacakları sinyal güçlendirici aparatla (Access Point) interneti evlerinde daha verimli kullanabilecekler.

canik-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel