Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu hizmetler tamamlanınca şaşıracaksınız?

Bu hizmetler tamamlanınca şaşıracaksınız?

Bugün size Çarşamba’ya gelecek devasa yatırımlardan bahsetmek istiyorum.

Devasa ve hızlı çalışmalar beyninizi döndüreceğine inanıyorum. İnanmak çok zor olacak ama bunları görünce sizler de küçük dilinizi yutacaksınız.

Edindiğimiz bilgilere göre;

İlk müjdeli haber; Doğalgaz bu ayın sonunda TOKİ, Kamu binaları ve Çarşambanın ana arterlerde ki bölgelerine verilmeye başlanıyor.

Çarşamba Şeker Fabrikasının satışı durduruldu. İşçiler kadro alacak ve burada şeker kamışından şeker üretilmeye başlanacak. Fabrikanın bir bölümü bu işe ayrılacak, kalanını ise Silah Fabrikası olarak kullanıma açılacak.

TOKİ konutlarımıza bir yenisi daha ekleniyor. Ayvacık yolu üzerinde yeni Mezarlık olarak bilinen Sefalı yokuşunda ki eski boru fabrikasının olduğu bölgede yeni konutlar yapılacak ve fiyatları ise şok seviyede olacak. Dar gelirliler için yapımı düşünülen konutlar 50-70 ve 85 bin TL üzerinden satışı yapılacak.

Yeni yapımı tamamlanan Şehir Stadyumunun yanına yapılacak olan Kapalı Spor Salonu yanında olimpik yüzme havuzu yapılarak halka açık olacak.

İlçe merkezinden başlamak üzere yeni mahalle olan tüm köylerde yol, kanalizasyon, elektrik, su gibi tüm hizmetler tamamlanarak buralarda özellikle Avrupai sistemle evler yapılarak vatandaşlar rahata kavuşturulacak.

Eğitimde okulların tümünü Şeker Fabrikası bölgesinde bir alana Kampüs şeklinde toplanarak burada eğitime devam edilecek. Okulların tümü bu alanda olacak.

Üniversiteler şehri olmaya emin adımlarla gidiyoruz. Yeşilırmak Üniversitesini Çarşamba girişinde Dikbıyık beldesi ile Çarşamba arasında kalan Tarım Müdürlüğüne bağlı araştırma arazisine yapılarak şehir denizle buluşturulacak.

İlçe Kaymakamımızın da dile getirdiği Yeşilırmak üzerinde Barajdan başlayarak denize kadar kayıklar, tekneler ve geziler düzenlenecek. Denize hem karayolu ile hem de ırmak yatağından rahat şekilde gidiş gelişler sağlanacak.

Kestanepınar Köyünde bulunan Jeotermal kaynaklar merkez haline getirilerek burada sıcak su ve doğa turizm merkezi hizmete açılacak. Bu merkezde ki tüm sağlık hizmetleri ücretsiz olacak.

Süt, Salça fabrikalarının yanı sıra Konfeksiyon atölyeleri kurulacak.

Hızlı tren, raylı sistemler yapılarak hizmete girecek. Otobüslerle Samsun’ a gidiş gelişleri için özel yol yapılarak gidiş saatleri 25-30 dakikaya düşürülerek araç trafik sayısı yollarda azaltılacak.

Turizm alanında tanıtım ve çalışmaların yapılabilmesi için ilçe merkezinde ki hemen tüm kaldırımlar özellikle yayaların yürüyebileceği şekilde tamamlanarak araçların park etmesi engellenecek ve yayalar kaldırımlarda rahat yürüyebilecekler.

Esnaflar camlara ve kaldırımlara artık malzeme koymayacak ama sokaklarda satışlar için sadece görsel gösteriler yaparak halka ürünlerini sunabilecekler.

Cemil Şensoy kültür merkezi kongre merkezi haline getirilecek Adapark’ta tiyatro, sinema, gösteri merkezleri, eğlence parkları yapılarak şehir sosyalleştirilecek.

Daha neler neler…

Yerseniz. Hatırlatayım dedim

Bu gün 1 Nisan.

Bunlarda olsa olsa ancak 1 Nisan şakası olur.

Daha çok beklersiniz bunlar olacak umudu ile.

Ne dersiniz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi