Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu firma okunmuş olmalı?.

Bu firma okunmuş olmalı?.

 

Bu firma okunmuş olmalı?. Bu firma çok şanslı ve mutlaka ama mutlaka koruyan büyük bir güç olmalı. Çünkü bu yol hikâyesi artık tadını kaçırmaya başladı.

Ayvacık Çarşamba arasında başlanan Beylerce- Beyyenice arasında ki bölünmüş yol yapım çalışmalarından bahsediyorum.

Bu yol yapımına en çok sevinenlerdenim. Ama yolun yapımına başlanması ile birlikte sıkıntılar da hiç eksik olmadı. En fazla sıkıntı çekenlerden biri oldum.

 Bu yol çalışması başladığında ihaleyi alması gereken 2. firma yetkililerinin iddialarına göre ihale yasal olmayan şekilde 3. firmaya verildiğini yazdık.

UMURSAYAN OLMADI?

Sonra bu yol yapımında ikaz işaretleri, ışıklar, levhalar yok dedik kazaya davetiye çıkartılıyor dedik. TINLAYAN OLMADI?

Sonra Ayvacık’ tan Çarşamba’ da bir köye içinde 3 çocuk ve eşi ile giden bir kişi açılan çukura işaret koyulmadığı için düştü. Kazada ölen yaralanan olmaması büyük bir şanstı ve şükür kimsenin burnu bile kanamadan kurtulmuştu. Bu iyi bir ders olmalı dedik

TAKAN, UĞRAŞAN, İLGİLENEN, AÇIKLAMA YAPAN OLMADI?

Sonra bize yetkililer haber yapıyoruz diyerek, “Tamam buldun bir haber birkaç gün oyalanırsın. Yap kardeşim yap” diyecek kadar da rahat ve huzurlu idi. Oysa o gece 5 kişinin canı kurtulmuş kendisi ise büyük bir sıkıntıdan sıyrılmıştı. Hatta o gece firmanın yetkilisi ortaya çıkıp polisin önünde bas bas bağırarak, “Tamam bir araba çukura düştü diye bu çalışma aylarca duracak. Kardeşim büyütmeyin bırakında çalışalım” diyecek kadar da rahattı.

Zaman geçti. Aylardır bu yolu gündeme getirdik. Kaza olacak, insanların canına kıyılacak, sürücüler isyan ediyor dedik dedik durduk.

Biz çaldık biz söyledik.

Hatta Karayolları Müdürlüğünü aradığımızda günlerce bu yolla alakalı bir yetkili bulamadık. Aradıklarımız hep malum yerlerde idi. Yada bize öyle denildi. İbadet iyidir ama bir insanın hayatını kurtarmakta ibadettir, insanlar için hizmet etmekte ibadettir. Bunun da suyunu çıkarttılar. İşi bırakıp bırakıp kayıptaydılar.

Sonunda bir yetkiliye kavuştuk, Kurban Bayramına tek şerit açacağız demişti. Bayram geçti, seneye bayramı beklemeyi göze aldık.

Günlerdir ve hatta aylardır millet Beyyenice köyü yoluna talim etti. O yol da aynı hale geldi. İnsanlar gidecek yol, alternatif bulamaz oldu. Karayolları ortada yok, firma yetkililerinin hala düzenli bir çalışması yok.

İşte bu nedenler ışığında dün sabah bize bazı vatandaşlar, telefonlar geldi. “Erol Bey şu yol haberini her gün yapın. Şu yolu yapan firmanın güldüren ve bir o kadar da aptalca yapılan işine bakın haber yapın. Milletle dalga geçiyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bizde gündüz gittik haber yaptık. Akşam saatlerinde haberi gazetemize hazırladık ki başka bir haber geldi. İlkadım yolu kavşağında kaza var. Koştuk.

“Haberle gelen kaza” buna denilse gerek.

Bir kamyon ne kavşağı belli, ne işareti olan bir bölgede ana yola çıkmaya hazırlanırken Ayvacık’ tan gelen minibüs kaçmaya çalışırken arka yan taraftan çarpıyor. Kazada minibüs yan yatıyor. Şükür firma bir kere daha kurtuldu. Çünkü ne kavşakta işaret, ne levha ne bir halt hiçbir şey yok. Kamyon sürücüsü yok, yaralanan yok, ölen yok. Minibüste maddi hasar. Boş veeeer nasıl olsa onu da halleder birileri nasıl olsa.

Birde sözüm ona KARAYOLLARI BİZE TAFRA YAPIYORDU. ELEMANLARIMIZ, MÜDÜRLERİMİZ, GÖREVLİLER İŞİ TAKİP EDİYOR ORADALAR?

Haydi breh breh breh. Elemanlar, görevliler o kadar işin başında ki kaza olmaması için levhalar da elemanların yanında gezintiye çıkmış. Elemanlar kazaların olacağı yerde olamaz tabii ki ama en azından levhaları adam gibi yerine koyarlar. Yolu adam gibi trafiğe açar veya kapatırlar. Koskoca kamyonu yola yan çevirip yolu keserek değil. O yolun başında levhalar, işaretler, ışıklar koyarak milleti uyarırlar.

Yani bu iş Allaha emanet gidiyor.

O nedenle de bu firmayı önce Allah koruyor. Sonra bu firma çok şanslı, bu firma Karayollarından da şanslı.

Benim firma ile sıkıntım yok. Hatta kendilerini seviyorum ve konuşuyorum.

Ama işi bilmeyenlerle iş yapmak zor. Ya kadron olacak işi bileceksin ve ona göre iş yapacaksın. Yâda köyde fındık dibi kazmaya devam edeceksin.

Üç kamyonu olan Müteahhit oluyorsa…

Açık yazıyorum, bankalardan alabilirsem kredi alıp bende bu işe gireceğim. Eğer üç kamyona bir ihale veriliyorsa bende varım. Nasıl olsa Deniz, Garanti veriyor.

Var mı ötesi. Nasıl olsa milleti düşünen yok. İlgilenen yok. Dedik ya çeşitli gelirlerrrr, çeşitli giderler.

Herkes kendine göre çeşitli geliyor, çeşitli gidiyor.

Olan millete oluyor.

Uyanın beyler. Allaha emanet yaşıyoruz. Akıllı olun yolda kendi önleminizi kendiniz alın. Yetkili dediğimiz kişiler ortada yokta bu aralar.

Duyurulur…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi