Bu defa ‘Ham Şeker’ yalanı mı?

Bu defa ‘Ham Şeker’ yalanı mı?
Açılışı adeta şehir efsanesine dönüşen Çarşamba Şeker Fabrikası’nın akıbeti hakkında herhangi bir gelişme yaşanmazken, bu sefer de Çarşamba Şeker Fabrikası’nın ham şeker işleyeceği söylentileri gündeme geldi

2010 yılından bu güne kadar atıl durumda kalan ve birkaç yıl önce yeniden üretime geçecek denilerek üreticilerin pancar üretimine teşvik edildiği Çarşamba Şeker Fabrikası, pandemi ve revizyon çalışmalarına takılmıştı. 2019 yılından beri açılması beklenen fabrika ile ilgili herhangi bir net açıklama ortaya koyulamazken, ortaya atılan iddialar ise günden güne boyut değiştiriyor.

Özelleştirme kapsamından alınma süreci, varlık fonuna devir süreci, varlık fonunda yönetim kurulunun oluşturulamaması, fabrikanın revizyonu beklenen ödeneğin gönderilememesi gibi süreçlere takılan Çarşamba Şeker Fabrikası için bu kez de pancar alımı yapmadan ham şeker işleyeceği söyleniyor. İddialara göre; fabrika için bölgede gerekli pancar üretiminin yapılamayacağı ve bu nedenle Çarşamba Şeker Fabrikası’nın sadece ham şeker işleyeceği, alınan kararında yakın zamanda hayata geçeceği iddia edildi.

Müdür Şahin ‘Çarşamba Şeker’ için sessiz!

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınan TÜRK-ŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın yerine göreve getirilen Muhittin Şahin’im göreve geldiği tarihten itibaren Çarşamba  Şeker Fabrikası hakkında tepkisiz kalması düşündürürken, yeni Genel Müdür Muhittin Şahin’in hayırlı olsun ziyaretlerini henüz tamamlayamaması da dikkatlerden kaçmıyor. Giderek sürecin uzadığı TÜRK-ŞEKER bünyesinde bulunan Çarşamba Şeker Fabrikası’nda net bir söylem bulunmazken, 1000 kişiye istihdam kapısı olacak fabrikanın açılmaması için de girişimlerin olduğu iddiaları fabrika üzerindeki düşünülen söylemleri daha da güçlendiriyor.

Genel Müdür Şahin’in süresi yetmeyecek mi?

Sessizliğini koruyan Genel Müdür Muhittin Şahin’in bulunduğu görevde kısa süreli olarak kalacağı yönünde bilgiler gelirken, Genel Müdür Şahin’in bu sebeple Çarşamba Şeker Fabrikası için herhangi bir girişimde bulunmadığı iddia ediliyor. Müdür Şahin’in yerine TÜRK-ŞEKER bünyesinde ki Genel Müdür yardımcılarından bir ismin Genel Müdürlüğe atanacağı, atanacak isminde Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılmaması yönünde yol izleyecek iddialı bir ismin olacağı iddialar arasında.

Tüm herkesin kulağı TÜRK-ŞEKER’de!

Ülkemiz ve dünyada şeker krizinin olduğu bu dönemde Çarşamba Şeker’in bir yılda ithal edilen 400 bin ton şekeri üretme kapasitesinin olduğu ancak bazı kesimlerin bu kazanımları yok etmek ve ABD’cilere yaranmak için açılışı yaptırmamak için yoğun çalıştıkları iddia ediliyor. Bölge ekonomisine büyük katkısı olacak Çarşamba Şeker Fabrikası için atılacak olumlu adımları bölgede ki üreticiler heyecanla beklerken, fabrikanın açılması için uğraşlar veren AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da süreci takip ettiği biliniyor.

HABER: Erol ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber