“BU ÇAĞDA BÖYLE ULAŞIM GÖRÜLMEDİ”

“BU ÇAĞDA BÖYLE ULAŞIM GÖRÜLMEDİ”
Çarşamba Özel halk otobüslerinin konforsuz ve pahalı olduğundan şikayet eden vatandaşlar ile öğrencilerin tepkilerini Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen’ e sorduk. Şen, “Bu çağda böyle ulaşım görülmedi” dedi.

img-2177.jpg

‘KENDİNİZİ DE OTOBÜSLERİ DE GÜNCELLEMELİSİNİZ’

Çarşamba Özel halk otobüslerinin konforsuz ve pahalı olduğundan şikayet eden vatandaşlar ile öğrencilerin tepkilerine muhalefetinde sessiz kaldığına inanan vatandaşların düşüncelerini Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen’ e sorduk. Şen, Çarşamba ilçesinde Samsun Merkez arasında ulaşım sağlayan otobüslerin gerçekten de konforsuz olduğunu ve ayrıca özellikle günümüzde ki ekonomik koşullar da göz önüne alındığında öğrenci fiyat tarifesi ile tam fiyat tarifesi arasında yarı yarıya bile fiyat farkı olmadığını söyleyerek Samsun’u yöneten yetkililere seslendi. “Kendinizi de otobüsleri de güncellemelisiniz!”

"OTOBÜSLER ALDIĞI PARANIN HAKKINI VEREMİYOR"

Otobüslerin çok pahalı ve konforsuz olduğunun altını çizen Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Şimdi baktığımızda Çarşambadan Samsun Merkez’e ulaşım sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Bu otobüs sıkıntısını daha çok öğrenciler çekiyor. 2024 yılına girmişiz, Türkiye Yüzyılı sloganları atılıyor ama baktığımızda Samsun gibi büyükşehirin Çarşamba ilçesinde hala ulaşım sıkıntısı var. Bizim bu çağda en uzak yere dahi en iyi şekilde ulaşmamız lazım. Özellikle Çarşamba yerleşkesinde bulunan fakültede ki öğrencilerimiz bu ulaşım olanağını en iyi şekilde faydalanmalıdır ki gittikleri yerlerde Samsun’a dair kötü bir anı bırakmasınlar. Mesela Çarşamba otobüslerinde şahit olduğum bir şeyi anlatayım. Otobüsün arka tarafına oturuyorum genellikle bütün öğrenciler otobüsün arka tarafında toplanırlar. O sırada öğrencilerden bir tanesinin sınavı var, sınava yetişmesi lazım ve şoföre diyor ki, artık durmada sınava yetişeyim. Şoförde o problem beni ilgilendirmez diyor. Muavine öğrenci yalvarıyor, sınava geç kalıyorum, ne olur diyor, alacağın yolcuların ücretlerini birkaç tanesini biz ödeyelim, ne olur sınava yetişeyim dese de olmaz diyor. Ağır ağır gidiyor. Çünkü onların dakikası varmış ona uymalıymışlar. 2. Viteste zaten en çok 3. Viteste gidiyorlar. Klimayı aç diyoruz, klima bozuk diyor, cam kenarına oturuyorsun güneş vuruyor, perde yok. Ayakta duran vatandaşların yan yana geçmesi mümkün değil. Yani kısacası konfor sıfır, Çarşamba otobüsleri aldığı paranın hakkını da veremiyor. Otobüslerin zamanı vatandaşlar ile öğrencilerin zamanına hiç uymuyor" diye ifade etti.

"ZULÜM VE İŞKENCEDİR"

Öğrenci fiyat tarifesi ile tam fiyat tarifesi arasında fark olmadığını vurgulayan Başkan Salih Şen, "Öğrenciler için daha zor baktığımız zaman öğrenci pasosu ile tamın arasında fiyat olarak doğru düzgün fark bile yok. Öğrenci 36 TL, tam 43 TL, yarı yarıya fark yok. Ayrıca öğrencilerin kimlik kartı olmasına rağmen öğrencilere öğrenci tarifesinin uygulanması için paso da çıkarttırıyorlar, ona da öğrenci bir miktar para veriyor. Bu zulümdür, işkencedir, herkes kendi kafasına göre iş yapıyor. Bu aynı zamanda Samsun’a ve Çarşambaya yakışmayan ve dışarıdan gelen öğrencilere kötü izlenim bıraktırıyor. Yani kısacası Bu çağda böyle ulaşım görülmedi. Sonra şoförlerimizin dik kafalılığı, hele muavinlerin tavır ve muhatap olma şekilleri hak hukuk tanımaması. Bunlar sağlıklı bir iletişim ve sağlıklı bir ulaşım imkanına engel oluyor" ifadeleri ile devam etti.

"Yetkililere sesleniyoruz"

Sorunun çözülmesi için yetkililere seslenen Başkan Şen, "Biz Saadet Partisi olarak bu sorunları büyükşehir belediyesine, ilçe belediyesine ulaştırdık, ulaşım derneklerine ulaştırdık, valiliğe ulaştırdık hatta bazı vatandaşlar ve öğrenciler de ulaştırdı serzenişlerini bu kurumlara ilettiklerini söylediler ama maalesef belli bir mutlu azınlığı mutlu edebilmek için onlara hizmet edebilmek için belediyeler öğrencilerimizin bu dileklerini yerine getirmiyorlar. Biz onur gurur duyuyoruz Çarşambamızda 2 tane kampüsümüz var. Hukuk fakültemiz, İletişim fakültemiz, İnsan Ve Toplum Bilimleri fakültemiz ve Yüksekokullarımız var. Böyle bir ilçede bu şartlar olmaması gerekir. Öğrencilerimizin Samsun Merkeze daha konforlu bir şekilde götürülmesi için Valilik başta olmak üzere, Büyükşehir belediye başkanı, İlçe Belediye Başkanlarımız başta olmak üzere ulaşımı çözmelerini istiyoruz. Eğer bu ulaşım sorunu çözülmezse bu sıkıntılar ve şikayetler artmaya ve sıkıntılar büyümeye ve çözülme hale gelmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

41384640-2p0oquxsqy-txrh-7xdd6j6mho2cszn7srib-gttu3a.jpg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel