Bozdağ'dan BDP ve MHP'ye sert sözler

Bozdağdan BDP ve MHPye sert sözler
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP'yi eleştirdi MHP'yi ise Alparslan Türkeş'i anlamamakla suçladı

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'in, milletin temsilcisi olan herkese sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Milletin temsilcilerinin yeri TBMM, Kandil'in temsilcisinin yeri ise Kandil'dir diye konuşan Bozdağ, MHP'yi ise Türkeş'in "Dokuz Işık" mirasını anlayamamakla suçladı.

Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, BDP'li milletvekillerinin yanı sıra diğer bazı dokunulmazlık fezlekelerinin de işleme alınacağına dair bilgiler olduğunun hatırlatılması üzerine, AK Parti Grubu'nun bu konuda nerede durduğunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından net ifade edildiğini söyledi.

Bozdağ, şunları kaydetti:

'Süreç tamamen Anayasa ve Adalet komisyonundan oluşan Karma Komisyon'a aittir. Bu konularla ilgili gerekli değerlendirmeleri karma komisyon yapacaktır. Ona göre hangileriyle ilgili kaldıracak, hangileriyle ilgili kaldırmama kararı verecek veya bunların kararını karma komisyon verecektir. Çünkü Anayasa'nın 83. maddesi bu konuda partilerin bağlayıcı karar almalarını zaten yasaklıyor. Yetki tamamen oradadır, ilaveler yapabilir yahut da  başka tür kararlar verebilir. 10 kişiyle ilgili 'hayır' diyebilir, 'evet' diyebilir, bütün bunların tamamı Karma Komisyon'un, Genel Kurul'un takdirinde olan konulardır. Bizim tavrımız bu konuda gayet açıktır ve gündeme geldiği zaman da AK Parti Grubu her zaman olduğu gibi doğru olanı yapacaktır.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir