BÖYLE “ALGI” OPERASYONU GÖRÜLMEDİ!?

BÖYLE “ALGI” OPERASYONU GÖRÜLMEDİ!?
Yaklaşan Yerel seçimler öncesi tüm Türkiye’de olduğundan farklı Samsun’da da yerel seçim öncesi büyük algı oyunları dikkat çekiyor.

Yaklaşan Yerel seçimler öncesi tüm Türkiye’de olduğundan farklı Samsun’da da yerel seçim öncesi büyük algı oyunları dikkat çekiyor. AK Partili eski bir milletvekili ile bağlı bir şirketin yaptırdığı iddia edilen ankette yeni statüler geliştirilirken halk arasında “BÖYLE ALGI GÖRÜLMEDİ!?” dedirtiyor.


‘MART 2024 YEREL SEÇİM İÇİN’
Türkiye 2024 yılı Mart ayı sonunda büyük yerel seçim süreci yaşayacak. Yerel seçimlerde aday adayları ve akabinde adayların belirlenebilmesi için hemen tüm siyasi partiler ile aday adayı olmayı düşleyen ve akabinde adaylığını kesinleştirmek isteyen Büyükşehir Belediye ile İlçe belediyeleri ve diğer illerde ki Belde belediyelerde Belediye Başkan aday adaylıklarında isimlerini ön plana çıkartmak için yoğun çalışma başladı. Özellikle Samsun’ da gerçekleştirilen algıyı yöneten kişinin kendine yakın isimlerle kendi adını ön planda tutmaya çalıştığı dillendiriliyor.

‘YSK SÜRECİ BEKLENİRKEN ALGIYA BAŞLANDI’
Siyaset arenasına bir yandan Yüksek seçim kurulunun aday adaylık ve resmi kurumlardan istifa sürecini açıklaması beklenirken, diğer taraftan mevcut siyasi arenada olan veya siyasi arenadan bir süredir uzakta kalan ama aklı hala siyasette olan bazı kişiler şimdiden kolları sıvadılar. Samsun ve İlçelerinde de uzun süredir sessiz sedasız alttan alta seçim adaylıkları için çalışmaların başladığı gözlerden kaçmıyor. Bu noktada zengin ve eski güçlü siyasetçilerin ağzı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sulanırken yeni oluşturdukları statü ile hizmetten önce koltuk sevdasına düşenler yavaş yavaş algı yönetimine başladıkları iddia ediliyor.

‘TELEFONLA İSİMLER EMPOZE EDİLİYOR’
Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi ile eski bir Milletvekili tarafından yaptırıldığı iddia edilen telefon anket çalışması dikkat çekti. Telefonla bazı belirlenen isimlere ulaşan anket şirketleri özellikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için nabız yokladığı öğrenildi. Bazı okurlarımızın da dikkatini çeken ankette özellikle seçim öncesi ve Partilerin Genel Merkezlerinin değil de kendi isimlerinin ön planda olmasını sağlamak adına “ALGI OPERASYONLARINI”büyük bir statü vetelefon anketleriyle yönlendirmeye çalıştıkları belirtiliyor.

‘ANKET SORULARI KADAR İSİMLERDE DİKKAT ÇEKİCİ!’
Samsun’ da kendisini Büyükşehir belediye başkan adayı olarak göstermek isteyen bazı eski milletvekilleri ile mevcut bürokraside ki birkaç ismin Samsun ve İlçelerinde başlattıkları telefon anketleriyle bu isimler Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olsa da olmasa da seçimde aday olmalarını sağlamak. Bu vesile ile büyük bir statü ile yaptırılan anketlerde ki beyinlere kazınmaya çalışılan “ALGI” isimlerden en önemli ve sürekli akıllarda kalması için uğraşılan için yapılan anket soru ve isimler şöyle:
1- Önceki seçimlerde kime oy verdiniz?
2- Samsun en büyük problemi nedir?
3-Siz aday olsanız hangi projeyi ve hizmeti acil hizmete sokardınız?
4- Mustafa Demir vaatlerini yerine getirdi mi?
5- Büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden memnun musunuz?,
6- Kendi partinize oy vermezseniz hangi farklı partiye oy vermeyi düşünürsünüz?
7-Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz?
Aşağıda ki isimlerden kim veya kimlere oy verirsiniz?
-Fuat KÖKTAŞ
-Mustafa DEMİR
-İbrahim SANDIKÇI
-Halit DOĞAN
-Hayati TEKİN
-Necattin DEMİRTAŞ

-? (Sürpriz isim adının yazılmasını istemediği için yazmıyoruz)

‘HALK KENDİ İÇİNDEN İSİMLER İSTİYOR!’
Önümüzde ki günlerde de diğer siyasi partilerin anket çalışmalarını başlatacağı ve herkesimin istediği ve benimsediği isimleri anketlerde sorması beklenirken anketlere cevap veren bazı vatandaşlar yaptıkları değerlendirmelerde, “Samsun’un sahibi gibiymiş gibi birkaç kişinin algı oluşturarak kendilerini seçtirmek için adeta vagon dolusu, tırlarla çok büyük paralar harcadıklarını görüyoruz. Bu paraları halka hizmet ve iş ile istihdam alanı oluşturmak için harcasalardı zaten kendileri seçilirdi. Bu seçimde halkı seçilene kadar yüzleri gülen, gülücükler ve söz vererek çalışanları değil, tam aksine halkın yani bizim içimizde gezecek derdimiz ile dertlenecek, geçimimize katkı sağlayacak yerel yöneticiler seçeceğiz. Zenginleri seçmek zorunda değiliz. Ya da Genel Merkezin dayatması isimlerle yola gitmek zorunda değiliz. Artık bu çileye ve yukarıdan indirme adaya o verme dönemi sona ermiştir. Herkes ve tüm siyasi partiler bu konuyu iyi düşünerek aday belirlemelidirler” ifadeleri, halkın bu seçimde çok renkli ve yeni isimlerin aday gösterilmesinin beklendiği şeklinde yorumlanıyor.

HABER MERKEZİ- Ünal Daldal

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber