BOR İÇİN HAREKETE GEÇİLİYOR

BOR İÇİN HAREKETE GEÇİLİYOR
AK Parti, 24 Haziran seçimleri öncesinde açıkladığı seçim beyannamesinde, gelecek dönemde enerjide kaynak çeşitlendirilmesinin sağlanacağını ve borun kullanım alanının genişletileceğini duyurdu

AK Parti Seçim Beyannamesi'nde enerji ve madencilik konusunda yapılacakların detayları da belli oldu. Beyannamede, yerli ve yenilenebilir kaynaklara öncelik verilerek kaynak çeşitlendirilmesini sağlanacağı açıklanırken, "Bor'un kullanım alanını genişletmeye yönelik araştırma faaliyetlerini artıracağız. Ülkemizde Bor'a dayalı sanayinin gelişimini desteklemek, sürdürülebilir yenilikler ve ekonomik değer sağlamak amacıyla kısa adı BOROSİB olan BOR Organize Sanayi İhtisas Bölgesi'ni kuracağız" denildi.

BOR SANAYİDE AKTİF OLARAK KULLANILACAK

Demir cevheri, mermer ve bor başta olmak üzere sanayi hammaddelerinin yurtiçinde arama ve üretimine öncelik verileceği vurgulanan beyannamede, Türkiye ekonomisi için temel ve kritik olan hammaddelerin güvenli teminine yönelik strateji oluşturulacağı belirtildi.

Kritik hammadde, maden ve minerallerin ülke dışına çıkarılmasında düzeni sağlayacak bir sistem kurulacağı ifade edilen beyannamede, "Sanayi hammaddeleri ile kritik ve stratejik madenler için eylem planı oluşturacağız. Aynı zamanda, bu madenlerin aranması, araştırılması ve ekonomiye kazandırılmasına yönelik proje ve programlar düzenleyeceğiz. Sektörel önceliklere bakılarak Bor ve türevlerinin geliştirilmesi ve sanayide aktif kullanımını sağlayacağız. Bor'un kullanım alanını genişletmeye yönelik araştırma faaliyetlerini artıracağız. Ülkemizde Bor'a dayalı sanayinin gelişimini desteklemek, sürdürülebilir yenilikler ve ekonomik değer sağlamak amacıyla kısa adı BOROSİB olan BOR Organize Sanayi İhtisas Bölgesi'ni kuracağız." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca enerji verimliliği ile daha az karbon salımı sağlayıp çevreyi korumanın yanı sıra, daha az girdi kullanımıyla rekabet gücünün artırılacağı da aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir