Bonzai ticaretinden 15 yıl hapsi istendi

Bonzai ticaretinden 15 yıl hapsi istendi
Samsun'da polisin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 5 kilo 770 gram bonzai ile ilgili tutuklu bulunan şahsın 15 yıl hapsi istendi

 Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde Ç.S. (21) adlı kadın adına kiralanmış olan ve içinde eşya bulunmayan evi takibe aldı. Yapılan çalışmaların ardından yaklaşık 3.5 ay önce düzenlenen operasyonda, cezaevinden yakın zamanda çıktığı öğrenilen R.Ö. (28) yakalanarak gözaltına alındı. Evde arama yapan polis ekipleri, 5 poşet içinde 5 kilo 60 gram ve preslenmiş 11 poşet içinde 710 gram olmak üzere toplam 5 kilo 770 gram bonzai ele geçirdi. Olayla ilgili evi kiralayan Ç.S. adlı genç kadın da gözaltına alındı. Uyuşturucuların İstanbul'dan piyasaya sürülmesi için Samsun'a getirildiği tespit edildi. Olayla bağlantılı olduğu ileri sürülen S.U. (35) da gözaltına alındı. Olayla ilgili R.Ö. ve S.U. tutuklanırken, Ç.S. ise serbest bırakıldı.
Söz konusu şahısları hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama aşamasında tutuklu bulunan S.U. da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Bugün görülen davada savcı toplanan deliller doğrultusunda mütalaayı vererek tutuklu sanık R.Ö.'nün "uyuşturucu ticareti" suçundan 15 yıl hapis cezasına talep ederken, tutuksuz bulunan S.U. ve Ç.S. adlı kızın beraatlerini talep etti.
Duruşma karar verilmek üzere ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş