ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Bölgemizden Spor

Bölgemizden Spor

Futbol sezonunu son günlerine gelindi.

Süper ligde Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti.
PTT 1. Liginde ise Kayserispor, Osmanlıspor Süper Lige yükselirken 3. Takımın kim olacağı oynanan play-off maçları sonuçunda belli olacaktır. Tabiî ki içimden geçenin Samsunspor olmasıdır.

Öyle olacağını da tahmin ediyorum. Birazda bölgemizden Amatör Spordan bahsetmek istiyorum. Önceki yıl İsmail Karaoğlu’yla iyi bir ivme yakalayan Salıpazarı Belediyespor geçtiğimiz sezon kötü bir performans göstererek ligde son haftalar da oynayıp kazandığı maçlarla ligde kaldı. Çarşamba’mızın diğer bir temsilcisi hep üvey çocuk gözüyle baktığımız DikbıyıkSpor.

Önceki yıllar BAL’de fırtınalar estiren kendinden söz ettiren bir ekipti. Küçük kasabanın büyük işler başaran bir takımıydı. Küçük bir bütçeyle büyük işler başarmışlardı. Özellikle İsa Kontbay Başkanı ve ekibine buradan teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Onlar kendilerini spora adamış, Dikbıyık’ın ismini Türkiye’ye duyuran mümtaz şahsiyetlerdir kendileri. Her zaman BAL liginin tadını unutamam. Spor onların ruhlarına, içlerine işlemiştir. Süper amatörden de düşen Dikbıyıkspor 2014-2015 sezonunda 1.amatörde de şampiyon olup Samsun Süper amatörüne yükselmiştir kendilerini kutluyorum. Sevinç ve coşkularına hep ortak olmuşumdur. Gelecek sezon Süper Amatör’de Çarşamba’nın 2 takımının olması tatlı rekabeti ortaya çıkartacaktır.

Bu sezon zorlu rakiplerin olduğu bir süper amatör sezonuna gireceğiz. Çarşambaspor, Bafraspor gibi ekol takımları zorlayacak rakip takımların arasına Salıpazarı, Dikbıyıkspor gibi takımlarımızda olacaktır. Her zaman, kısa zamanda büyük işler başaran bir ekibe sahip olan Dikbıyıkspor’un buradan da yüz akıyla çıkacağına inanıyorum.

Biraz da Salıpazarı’ndan bahsetmek istiyorum. İsmail Karaoğlu döneminin takımı lige devam etseydi bu gün Salıpazarı takımı BAL Liginde olan bir takım olurdu. Her yerde olduğu gibi senli-benli kavgalarına şahit olduğum, Salıpazarı takımı o başarıyı bu sezon yakalayamadı. Son maçlarda kıl payı ligde kaldı. Şunu da samimi olarak söylemek zorundayım. Bugün Ladik ve Havza futbol sayesinde reklamını, tanıtımını yapacaktır. Peki Salıpazarı Belediyespor neden olmasın. İyi bir ekip ve imkânla Salıpazarı Belediyespor BAL Liginde olabilir. Salıpazarı’nın bu güce sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu sezon süper amatörde çekişmeli ve zevkli maçlar olacağını, hep birlikte bu heyecanı yaşayacağımızı söylemek istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi