Bölgedeki değişim rüzgârı, Çarşamba’yı da etkileyecek mi?

Bölgedeki değişim rüzgârı, Çarşamba’yı da etkileyecek mi?
Çevre il ve ilçelerde bir süredir yapılan Ticaret ve Sanayi Odası Seçilerinde yaşanan değişim rüzgarı Çarşamba’yı da etkileyecek mi? 9 Mayıs’ta gerçekleşecek Çarşamba TSO seçimleri öncesinde, diğer il ve ilçelerden gelen sonuçlar kafaları karıştırdı.

 

Haber Merkezi-Ajanslar

9 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek olan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde çevre ilçelerdeki TSO seçimlerinin sonuçları belirlenmeye başladı. Çarşamba’nın çevre komşularından; Terme, Ünye ve Bafra’da gerçekleşen TSO seçimlerinin ise ortak bir özelliği var. Bu bölgelerde düzenlenen TSO seçimlerinde kazanan, mevcut başkanların karşısına çıkan yeni adaylar oldu.

Mevcut Başkanlar Kazanamadı

Geçtiğimiz hafta Terme’de yapılan seçimlerin ardından, bu hafta sonu da Ünye ve Bafra’da gerçekleşen TSO seçimlerinde mevcut başkanların karşına aday olarak çıkan isimlerin listeleri seçildi.

Geçtiğimiz hafta Terme TSO’da düzenlenen seçimlerde, 18 kişilik Terme Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu için 8 grupta oy kullanıldı. Seçim sonucunda ise Eski Terme TSO Başkanı Zekai Demirtürk 6 kişi ile meclise girerken, rakibi Ahmet Ekmekçi ise 12 kişi ile meclise girdi. Ahmet Ekmekçi seçimleri kazanarak Eski Başkan Zekai Demirtürk’ten görevi devraldı.

Hafta sonu Ünye ve Bafra’da düzenlenen TSO seçimlerinde de değişim hâkimdi. Bafra’da gerçekleşen seçimlerde, mevcut başkan Recep Durgun kendi sandığından çıkamayarak seçimi kaybetti. Bafra Ticaret ve sanayi Orta Okulunda yapılan seçimlerde 2 liste yarıştı. Mevcut başkan Recep Durgun ve ekibi kaybederken yeni aday Göksel Başar ve listesi 12 meslek gurubunun 10 gurubunu alarak seçimi kazandı. 25 meclis üyesinin 21 üyesi Göksel Başar`ın listesinden çıktı.

Ünye’de gerçekleşen seçimlerde ise diğerlerine göre farklı bir sonuç çıktı. Mevcut Başkan Hasan Şimşek’in karşısına aday olarak çıkan Durmuş Zor ve ekibi seçimi kazandı. 12 sandığın 8’ini alan Durmuş Zor’un ekibi 4 Sandığı alan Hasan Şimsek’i geçerken, Durmuş Zor’un seçime girdiği sandıktan başarısız çıkması seçimleri farklı bir boyuta taşıdı. 12 Sandığın 8’ini alan Durmuş Zor’un ekibi önümüzdeki günlerde yapılanan yönetim kurulu seçimleri öncesinde yeni bir başkan adayı belirleyecek.

Çarşamba’da ne olacak?

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasının 9 Mayıs Perşembe günü, Odanın Toplantı Salonunda yapılacak seçimler öncesinde gözler Çarşamba’daki yarışa kilitlenmiş durumda.  Mevcut Başkan ve 3 dönemdir ÇTSO Başkanlığı yapan Yusuf Kefeli, 4. dönemde de ÇTSO Başkanı olmak için aday olurken, eski AK Parti İlçe Başkanı ve Çarşamba spor eski Başkanı Ahmet Yılmaz ‘değişim’ sloganı ile Kefeli’nin karşısına aday oldu. Bölgede gerçekleşen seçimlerde eski başkanların kaybetmesi, Çarşamba’da da değişim rüzgârları esecek mi? sorusunu gündeme getirirken, iki aday da seçim öncesi son hamlelerini yapıyor. Kıyasıya bir yarışın gerçekleşeceği seçimlerin sonucunu ise Çarşambalılar merakla bekliyor.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber