Boğaz'da dünya şampiyonu yüzecek

Boğazda dünya şampiyonu yüzecek
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 26. kez düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın onur konuğu ‘Geçilmez Inky’ lakaplı Inge de Bruijn olacak
Olimpizm ruhunu halka aşılamayı ve Türkiye'yi dünyaya tanıtmayı hedefleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen geleneksel kıtalararası yüzme yarışı organizasyonu, bu yıl ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ adı altında 20 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek. 26. kez startı verilecek olan yarış kapsamında bine yakın Türk ve 700’ü aşkın yabancı olmak üzere, toplam bin 700’ü aşkın yüzücü Boğaz’ın serin sularında mücadele edecek.
DÜNYA ŞAMPİYONU BOĞAZ’DA
Yarışın en dikkat çekici ismi ise kadınlarda ‘Olimpik havuzların efsanevi kraliçesi’ olarak bilinen Inge de Bruijn olacak. Hollandalı şampiyon yüzücü Bruijn, Boğaz’da özel bir yüzme gösterisi yapacak ve ayrıca 20 Temmuz Pazar günü yarışın startını vererek etkinlikte onur konuğu olarak yer alacak. ‘Geçilmez Inky’ lakaplı Bruijn, 1999-2001 Avrupa’nın En iyi Kadın Yüzücüsü ve 2000-2001 yıllarında Dünyanın En İyi Kadın Yüzücüsü unvanlarına sahip.
BİN 700 KİŞİ KULAÇ ATACAK
Yarış, 54 ülkeden bin 700’ü aşkın sporcunun mücadelesine sahne olacak. Boğaz’da yüzmeye hak kazanan yüzücü dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: “199 Türk kadın, 229 yabancı kadın yüzücü ve 779 Türk erkek, 507 yabancı erkek yüzücü ile 18 engelli yüzücü olmak üzere toplam bin 732 yüzücü.”
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 20 Temmuz Pazar günü, saat 10.00’da Kanlıca İskelesi’nden start alacak ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulacak. Yarış, Cemil Topuzlu Parkı’nda bulunan seyirci alanlarından izlenebilecek.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir