Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bizimkilerin halkla alakası yok + 4+4+4 dert yapar mı?

Bizimkilerin halkla alakası yok + 4+4+4 dert yapar mı?

 

Konuyu yazımın sonunda açıklayacağım.

***

Bu gün başka konudan başlamak istiyorum. İleride daha fazla yazacağız bu konuyu inanın buna.

4+4+4 Evlere şenlik başladı… Bu velilerde dert yapar mı?. En azından bir veli olarak bende yapmaya başladı bile. Eskiden 4x4 denildiği vakit gören ağzı açık bakar kalırdı. 4 x 4 bilindiği üzere arazi aracı olarak bilinen ancak son dönemlerde zengin işadamları ile en fazla bizim acar siyasetçilerin kullandığı araçlar oldu. Gerçi binek araçlar da var artık 4 x 4 olarak canım. Modern çağın gereçleri ya’. Siyasetçilerimizin gözdeleri onlar. Her neyse, 4 x 4 araçlar artık sosyete aracı.

Bizim konumuz bunlar değil elbette ki.

Bizimkiler 4 x 4 yerine o konforu görmüş olsalar gerek ki bunu eğitime aşılama yaptılar. Tek fark var.

Onun adına da 4+4+4 koydular. Çocukluğumuzda 5 yıl İlkokul, 3 yıl Ortaokul ve 3 yıl da Lise olmak üzere 11 yıl okur Üniversiteye hazırlanırdık. Sonra eğitimin içine edildi önce zorunlu 8 yıl denildi. Tam alıştık derken şimdi de 4+4+4 çıktı. Bir ülkede bizimki kadar eğitimle oyun oynayan millet daha yok sanırım. Varsa da bizimkilerin kafa yapısı gibidir mutlaka.

Şimdi ortalık karışmaya başladı.

4+ derken; Zorunlu eğitim olarak açıklanan 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul ve 4 yıl da lise eğitimini kapsıyor. Öğrenciler öğrenim gördüğü birinci 4 yılın (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yılın (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yılın (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise Lise şeklinde olacağı açıklanmıştı

İlkokula başlama yaşı ise 66 ayını dolduran her minik eğitime başlayacak. Yani yaşı 5.5 - 6 olan her çocuk okullu olacak. 12 de öyle koyun oldu size 18 yaş. Hemen akabinde Üniversite olduğunu düşünürseniz, 4 yılda o oldu 22. Askerlik var. Bir buçuk yılda o etti size yaklaşık 24 yaş. Bu genç ne zaman yaşadığını anlayacak.

Konumuz yine bu değil. Konumuz okullar nasıl olacak.

İlk olarak bazı okulların yönetimleri şaşkınlık içinde. Veliler ise daha başka bir sıkıntıda. Bu sıkıntı evinin yanında bulunan İlköğretimler olunca Orta öğretim yeri yandı keten helva.

Şimdi bu curcunaya hazır olun. Gelecek günler kayıtlar başladıkça, çocuklar hangi okula gideceğini anlamaya çalıştıkça ortalık daha da alevlenecektir. Bekleyin görün. Gerisi daha sonraya kalsın. Bu gün sadece bu kadarla yetiniyorum. İkinci konu dün yani önceki akşam Belediye Başkanlığı ile Kaymakamlık İFTAR’ da resmi protokole yemek vermiş.

Vermiş diyorum sadece Protokolün haberi olmuş. Akşamüzeri ilçede gezerken bir de ne görelim. Tüm resmi ve özel araçlar peşpeşe meşhuuuur GÖL RESTAURANTTA bir araya gelen protokolün yemeğinde buluşmuşlar.

Harbi ya millet dert, sıkıntı içinde iken İFTAR da buluşmanın hem de gizli kapaklı bulunmanın anlamını bilen var mı?

Resmi kurum amirleri ile birlikte yemek yemek, bunu da hem vatandaşlardan hem de basından saklamanın ne anlamı olabilir.

Baş başa yemek yemek istiyorsanız beyler ramazan sonrasına bekleyin. Milletle dalga geçer gibi iş yapmayın.

Dinimizde kimse kimseden ayrıcalıklı ve üstün değil. Bu konudan Kaymakam Caner Yıldız’ın sessiz sedasız yapılmasına anlam veremediğini biliyor veya tahmin ediyorum. İlçe teşkilatı bu konuda açıklama yapar mı bilemem. Belediyeye sormak istesek de cevap gelmeyecektir zaten.

Ayrıca Belediye halka hizmet yapacakken, halka yemek veriyorken GÖL RESTAURANT’ta iftar ne demek. Lüks yemekler Ramazan ayında HARAM değil mi? Siz gidip seçkin menüden yemek yiyeceksiniz, millet Katlı otoparkta önüne ne getirilirse onu. Onu da vermeyin kardeşim. Madem ayrıcalık olacak. Vatandaşı Katlı otoparka gönderiyorsanız sizde oraya gidin.

Sahi GÖL TRESTAURANT’ta ki yemeğin parasını kim ödüyor. Yada ödeyecek. Yine milletin cebinden çıkan paralarla ödenmeyecek mi?. Sultanlar köşkü olan Göl Restaurantınız bir gün başınıza bir iş açacak ama ne zaman ve ne açacak Allah biliyor. Ramazan ayında iftarı bile gizli kapaklı yapıyorsalar vardır bunda da bir iş . Hadi bizim gelmemiz istenmeyebilir anladık da bari diğer basına haber verseydiniz de ne yediğiniz sizin olsaydı neden orada idiniz onu millette bilseydi.

Din de zorlama, gizli kapaklı iş yapmak yoktur.

Bizimkiler artık her yaptığını gizli kapaklı yapıyor da, o kapak bir gün başkasına patlayacak bilinmiş ola.

Bir de Göl zarar ediyor diyorlar. Bu kadar beleşe yemek yedirilirse tabi zarar eder. Ben ettiğini sanmıyorum. En azından oraya öyle güzel ve başarılı Müdürler atanmış ki Dedeman Otellerinde bile öyle Müdür yok. İşini biliyor. Zarar ediyor diyen taş kesilir. Orası para basıyor basmasına da kim biliyor orası da meçhul.

O paralardan mı acep İFTAR YEMEĞİ yapıldı merak etmedim değil. Kimseyi zan altında bırakmıyorum.

Sadece İFTAR YEMEĞİ NEDEN GİZLİ KAPAKLI YAPILIR? Sadece neden Resmi Kurumlar ve bazı(!) STO ) lar davet edilir. Bunu açıklayacak bir cesur yürek var mı? Bence yok.

Ne dersiniz

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi