Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bizi unutma ŞEKER AMCA…

Bizi unutma ŞEKER AMCA…

 

     Çarşamba’ dan bir bürokrat daha kayıp gidiyor. 2003 yılında Malulen Emekli olup geldiğim günden bu yana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanarak çalışmalara başlayan İsa Şeker için ilk yıllarda ısrarla “AKRABA ve AMCAM” olduğu söylendi duruldu.

Aslına bakarsanız dünya da hiçbir vakit “AMCAM”  olmamıştı. Bu sözler ve ısrarla akraba olmadığımızı söylememe rağmen inada akraba olduğumuzu söyleyenler olması nedeni ile bir süre sonra DÜNYA DA BİR AMCASI OLMAK NASIL BİR DUYGU” diyerek şaka da olsa yer yer Amcam demeye başladım. İsa Şeker belki dünya da amca olarak sessiz, sakin ve efendi kişiliği ile gerçekten bana bir nebze de olsa akrabalığı yani amca tadını hazzını verdi ise de o bana yabancı idi. Ama yine de o saydığım kişiliği ve çalışma şekli, konuşma üslubu ile kendisini sevdirmeyi başardı.

Ama rahmetli babama bile eyvallah etmeyen ben Erol Şeker, Çarşamba’ da en ağır eleştirileri ve eksikleri Milli Eğitimin hiçbir zaman kalem sektirmeden yazmakla kendisini de yani “Amcam’ı” da her zaman en fazla eleştiren birisiydim. O hiçbir gün bize yazılı veya direkt olarak karşısına alıp bunları neden yazdığımızı sormadan eksikleri görmüş yazmış. Biz bunları acil düzeltmeliyiz diyerek her zaman bize olan mesafesini aynı çizgide tutmuştur. Aslına bakarsanız o çoğu öğrencilerin de ŞEKER AMCA’sı olmuştu. Makamına giren öğrenciler bile amca demekten kendisini alamıyor ve eğitimi sevgi ile veriyordu.

Demem o ki dünya da hiç Amcam yok iken sanal bile olsa bana Amcalık tadını hazzını veren İlçe Milli Eğitim Müdürünü o kadar eleştirmemize ve eksiklerini dile getirmemize rağmen o her zaman kişiliğini, üslubunu bozmadı. Küsmedi, kırılmadı. Belki ara sıra görüştüğümüzde “Keşke bu haberleri yazmadan önce bilgi alsaydın da öyle yazsaydın dedi ancak hep haberi yazdıktan sonra kendisine sorularımızı sorduk. Çünkü çoğu insan akrabalık bağımız var olduğunu düşünerek Milli Eğitim camiasında ön yargılı düşüncelere girebiliyordu.

Ve artık o dönemde sona erdi.

Şeker’i 2008 yılında birileri her nedense hiç sevmedi ve onu eski vekillerden birisinin çalışmasını da yanına alarak Kastamonu İli Azdavay İlçesine sözüm ona sürgün tabir edilen şekilde gönderdi. Bu onun için ve onu o şekilde düşüncelere sevk edenler için büyük başarı idi. O yine de kimseye hiçbir kelime bile demeden Azdavay’ a gitti, dava açtı ve orada kısa bir süre de olsa görev yaptı. Oradan mahkeme kararı ile geri döndükten sonra da kendisini oralara gönderenler için hiçbir ön yargı beslemeden hizmet etti. İşte bürokrasi de, siyasette böylesi insanlar olmalı. Olmalı ki eğitim ve diğer birimler de güzel hizmetlere imza atabilsin.

En acımasız eleştirileri ve haberleri yapan birisi olarak, AMCAM olmadığı halde yeri geldiğinde samimiyetine güvenerek AMCA diye hitap etmeme rağmen 2003 yılından 2012 yılına kadar çok güzel hizmetlere imza attı. Yeterli miydi, değil miydi polemiğine girmiyorum.

Her konuda mükemmeldi dersem yalan konuşurum. Benim ve çoğu insanın olduğu gibi onunda hataları vardı. Ama o yine de Çarşamba’ya gelmiş geçmiş en iyi hizmet veren Milli Eğitim camiasında iyi hizmetlere imza atan bir isimdi. Kendisi şimdi geçmiş dönemde Azdavay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine layık görüp gönderenlerin, ceza verdiklerini düşünenlerin aksine bu gün yaptığı hizmetlerin başarılı, güzel ve unutulmayacak hizmetler olduğunu, başarılı olduğunu gösterir şekilde hemen o ilçenin yanında ki İl’ e İl Milli Eğitim Müdür olarak atanmış ve yola çıkmaya hazırlanıyor. Şimdi o cezayı layık görenler acaba ne düşünüyorlar veya düşünmelidirler.

Dün Çarşamba’ dan daha küçük yere ceza düşüncesi ile gönderenlere bu en güzel cevap oldu sanırım.

Güzel iş yapan, hataları da olsa kötü düşüncesi olmadan hizmet veren her kim olursa başım üstünde, kalbimizin en derin bir köşesinde yeri vardır.  Sevgili sanal da olsa AMCAM, diğer yönü ile Çarşamba İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü, yeni Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker’ e yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Yolun ve bahtın açık olsun.

Bizi unutma ŞEKER AMCA…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi