“BİZ ÜRETMEZSEK TÜRKİYE AÇ KALIR”

“BİZ ÜRETMEZSEK TÜRKİYE AÇ KALIR”
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ekonomi destek paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

   Bankaya Köşkünde yapılan toplantının ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün Ayvacıklı Çiftçilerimiz adına Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı olarak destekliyoruz.  Ancak ; Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu 19 maddelik korona virüsünden dolayı ekonomik destek pBaşkan Erdal Avcı, “Açıklanan ekonomik destek paketinde çiftçi yok sayıldı.18 Mart 2020 tarihinde Çrogramında çiftçimizin “ Ç” sinin bile yer almaması çiftçimizi ziyadesiyle üzmüştür. Her kesimin ekonomik desteklemeye ihtiyacı olduğundan daha fazla zor şartlarda üretim yapan çiftçilerimizin her kesimden daha çok desteklenmeye ihtiyacı vardır. Aylar önce Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret eden 55 vilayetimizin Ziraat Odalarının Çiftçilerimiz adına yapmış oldukları bölge milletvekillerini ziyaretlerimizden bugüne kadar hala bir çözüme kavuşturulmamıştır. Hala bir çözüm bulunmamışken korona -19 virüsü ile alakalı alınan ekonomik tedbirler arasında da çiftçinin olmaması dört milyon civarındaki çiftçimizi hayal kırıklığına uğratmıştır.

Örneğin 500 tl’nin altında daire alacak kişiye destek sağlayacakken Türkiye’nin, türkmilletinin ,milyonlarca sığınmacının, turistin, sofralarını zor şartlarda üreterek dolduran çiftçimiz neden göz ardı edilmiştir. Ev olmazsa çadır olur, seyvan olur ama buğday, mısır, pirinç, ekmek , sebze ve meyve olmazsa olmazımız olduğunu görmemek en hafif tabiri ile  akıllara zarardır.” İfadelerine yer verdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber