"Biz sözümüzden dönmedik"

Biz sözümüzden dönmedik
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye, ancak Şangay Topluluğu’nun kimi üyelerinde gördüğümüz gibi şeklen çok partili ama aslında tek boyutlu ve tek sesli bir rejime sürüklenmektedir. Başbakanın Avrupa Birliği’ne yönelik

 

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendilerinin her zaman ve her koşulda iyiliğe inanan, dürüstlüğü inanan, geleceğin güvenli olması için çaba harcayan, çocuklara iyi bir gelecek vadeden bir siyasal gelenekten ve anlayıştan geldiklerini söyledi. Ayrımcılığın kitaplarında olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ayrımcılık felsefemizde yoktur. Dünya görüşümüzde yoktur. Her yerde ve her ortamda eğer sosyal demokrat bir partiysek bizim merkezimizin odağında insan vardır. İnsanın sorunlarına kilitlenmişiz biz, insanın sorunlarını çözmek istiyoruz biz. Bu coğrafyada barış ve huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Kimsenin etnik kimliğini sorgulamayız, kimsenin inancını sorgulamayız. Herkesin inancına, herkesin kimliğine saygı gösteririz. Onun içindir ki CHP olarak biz herkesin etnik kimliği kendi şerefidir deriz. Bu bizim temel hedefimizdir. Kurulduğumuzdan beri böyle söyleriz ve böyle söylemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

“BİZ HİÇBİR ZAMAN SÖYLEDİĞİMİZ SÖZLERDEN DÖNMEDİK”

Kendilerinin ifade ettikleri düşüncelerin geniş kitlelere ulaşması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Medyanın hali belli. Bize daha fazla iş ve görev düşüyor. Daha çalışmak düşüyor. Bu mücadeleyi yapacağız. Biz hiçbir zaman söylediğimiz sözlerden dönmedik. Ne söylediysek söylediğimiz sözün arkasında durduk. Ben size ibretlik bir örnek vereceğim; 2002’de bu ülkenin Başbakanı şöyle söylüyor, ‘Türkiye'de Kürt sorunu yok. Var diye inanmayacaksın. Sorun yok diye inanacaksın. Sorun yok dersen, sorun ortadan kalkar.’ Cümleye bak, düşünceye bak, anlatıma bakın. 2004 aynı kişi söylüyor, ‘Türkiye’de bir Kürt, bir Laz, bir Abazha, Çerkez gerçeği varken Allah göstermesin onlarca sorun doğurur.’ Geçiyorum 2005 ‘Türkiye Kürt kökenli vatandaşların sorunu Türk kökenliler kadardır.’ Geçiyorum 2005, ‘Türkiye’de Kürt sorunu ne olacak diyenlere diyorum ki, herkesten önce benim sorunumdur.’ Geçiyorum 2011 gene değerli Türk büyüğü söylüyor, ‘Benim için Kürt sorunu bitmiştir.’ Ne oldu arkadaşlar, ne oldu… 180 derece diyeceğim oda yetmiyor. 360’lik bu turun amacı nedir. Hani politikacı halka gerçekleri söylerdi. Hani doğruları söylerdi. Onun için gerçeklerin tamamını halka anlatmak zorundayız.”

“SORUN SIRADAN BİR SİYASAL SORUN OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

Kendilerinin yönünün ve yönelişinin çağdaş uygarlık üzerine olduğunu ve hedeflerinin özünün bu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu hedefe kilitlendiklerini ve kilitleneceklerini vurguladı. “Bir diktatör heveslisinin hezeyanları, bizi çağdaş uygarlık hedefinden alıkoymamalıdır’ diyen Kılıçdaroğlu, “Hele hele bu kişi suni gündemler yaratabilmek için ihtiyaç duydukça halka yalan söylediğini itiraf edecek kadar ciddiyetsizse, siyaset yoluyla servet transferini bizzat istediğini söyleyecek kadar pervasızsa, bağımsız olması gereken yargıya ve medyaya açıkça talimatlar yağdıracak kadar sınır tanımazsa, siyasi hırsları ve ihtirasları için insanları şeref ve haysiyetleriyle oynayacak kadar düşüncesizse, siyasi şov uğruna Türkiye’yi komşularıyla sıcak çatışmanın ortasına sürükleyebilecek kadar çılgınsa, işsizlik ve yoksulluktan şikayet eden vatandaşlarla alay edecek kadar kibirliyse toplumdaki farklılıkları biri birilerine karşı tehlikeli bir şekilde kışkırtmayı ve çatışmayı sürekli bir siyaset tarzı haline getirecek kadar sorumsuzsa, toplumun bütün reflekslerini dumura uğratmak için devlet terörünü başlatmak için çekinmeyecek kadar gözünü karatmış ise sorun sıradan siyasal bir sorun olmaktan çıkmıştır” diye konuştu.

“TARİHİN BİZE YÜKLEDİĞİ GÖREV VAR”

Türkiye’nin farklı bir yerde olduğunu sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, herkesin bunu çok iyi bilmesi gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Türkiye ancak Şanghay Topluluğu’nun kimi üyelerinde gördüğümüz gibi şeklen çok partili ama aslında tek boyutlu ve tek sesli bir rejime sürüklenmektedir. Başbakanın Avrupa Birliği’ne yönelik Şangay’a üye olalım, Avrupa Birliği’nden çıkalım önermesi Türkiye için nasıl bir model, nasıl bir standart, nasıl bir gelecek tasarlandığının açık kanıtıdır. Bunu hepimizin çok iyi bilmesi lazım. Biz CHP’liler olarak toplumun bütün dokularına girmek zorundayız. Tarihin bize yüklediği görev var. Tarihin bize yüklediği sorumluluklar var. Bu görevin ve sorumluluğun bilincinde hareket etmek zorundayız. Her koşulda, her zorlukta, önümüze çıkarılan her engelde başarı startını vermek, ipi göğüslemek zorundayız. Türkiye’nin demokrasiye ve özgürlüğe ihtiyacı var. Türkiye’nin gelecek güzel günlere ihtiyacı var. Türkiye’nin barış içinde yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin çağdaş uygarlık hedefinden sapmamasına ihtiyacı var. Türkiye’nin bilgi toplumu olmasına ihtiyacı var. Asıl hedefimizin bu olması gerekir. İster doğuda yaşayalım, ister batıda, ister güneyde yaşayalım, ister kuzeyde, ister orta Anadolu’da yaşalım. Biz bir bütünüz. Sapmayacağız inançlarımızdan. Neyin ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Gerçekleri de biliyoruz artık. Gerçekleri halka anlatmak hepimizin temel görevidir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEKTRİK KESİNTİSİ ŞOKU

Konuşması sırasında elektrikler kesilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Şu Türkiye’nin on yılda geldiği noktaya bakın. Enerji kesintilerine bakın. 21. yüzyılın Türkiye’si böyle mi olmalıdır? İş kazalarında ölen işçi sayısı, terörde ölenlerin sayısından çok daha fazla. Örgütlü toplum olmaktan Türkiye’yi çıkarıyorlar. Örgütlerin hakları, talepleri kamuoyu tarafından fazla duyulmasın. O nedenle dirençli olmak, kararlı olmak, mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek her CHP’linin, olağan CHP’liden Genel Başkanına kadar hepimize düşen sorumluklar var. Ağır bir sorumluluk altındayız ve sorumluluklarla burada toplantı yapmaktayız. İllerine gideceksiniz. Mücadeleyi soruna kadar götüreceksiniz. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırana kadar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir