ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

BİZ BU İŞİN NERESİNDEYİZ?

BİZ BU İŞİN NERESİNDEYİZ?

Yaratıcı yüce Rabbimize Allahu-tealaya-galu-bela da,verdiğimiz sözün neresindeyiz diye bazen düşünüyorum. Nüfus cüzdanında yazan İslam'la hiç bağdaşmayan yaşantının içerisindeyiz.

Yıllardır İslam coğrafyalarında akan kan ve gözyaşını sadece seyreder geriden şöyle olsa, böyle olsa deriz geçiştiririz. Bazen de kendimizi ucuz cennetçilikle avuturuz. Galu-belada mevlamıza verdiğimiz sözün arkasında duramıyoruz. Hayır dostlar bugün bakın, kan ve gözyaşının hep aktığı ülkeler ve coğrafyalar neresidir. İslam ülkeleridir.

Peki nedendir hiç kendimize sorduk mu? Hayır. Biz diyoruz ki bana dokunmayan bin yaşasın. Ben namazımı kılar işime bakarım. Hayır dostlar o namaz dahi bizi ve sizi kurtarmaz.Tarihi bilenlere sorarım. Maraş'ta sütçü İmam, Cuma hutbesinde cemaate özgürlük, bağımsızlık adına söyledikleri şu an başka İslam ülkelerinde yaşanmaktadır.

Bir kısmı, hicret etmekte gerçek İslam  şuuruna sahip olanlar cihad şuuruyla ülkelerini savunmaktadırlar. Yıllardır hep sevmişimdir. Çeçenistan’daki, Bosna Hersek'te ki ,Kosova'da ki ve bugün Türkmen dağındaki  cihad şuuruna sahip mücahidleri, gazanız mübarek olsun cihadınız kabul derim.

Sanal alemde hep takip ediyorum diyorlar bize silah gönderin yiyecek, battaniye göndermeyin diyorlar. Onların aşklarını orada ölümle var olma savaşlarını izliyorum ve onlara gıpta ediyor dualarımı gönderiyorum. Osmanlının zor gününde hacca giden Özbek vatandaşlarının haccı terk edip trenden inip Cihad’a koşmaları Çeçen mücahitlerinin bugünkü Türkmen dağına, bayır bucağa koşmalarına bizlere ne demek istiyor.

Bugün sınırı geçip bayır bucağa yardıma koşan tüm Müslümanların cihadı mübarek olsun diyorum. Biz Müslümanların içler acısı durumunu incelersek vahim konumda olduğunu  anlayacağız. Bodrum sahiline vuran çocuk ve kadın cesetlerini onların vebalini çekmeyeceğimizi unutmayalım.

Ülkemizde son zamanlarda oynanan oyunları iyi bilmeliyiz. İçeri de ve dışarı da aşırı derecede  hain ve düşmanlar görmekteyiz .Ülkemizin birliği ve dirliğini istemeyen hainleri maalesef izlemekteyiz. Uyanık ve bilinçli olmak zorundayız . Ülkemiz mevzu olduğunu bilerek, yerimizi duruşumuzu, kimlerle beraber olduğumuzu iyi bilmeliyiz. Etrafımızdaki gelişmelere duyarsız kalmamalıyız. İşte en son Ankara’daki bombalı saldırı bu ülkeyi bölmeye çalışanlar hep bu ülke üzerinde oyunlar oynamaktadır. Biliyorum ki bu ülkenin her ferdi bu topraklar için canını severek verecektir. Ve halen can vermektedir. Onun için kendimize sormalıyız. Biz bu işin neresindeyiz.

Lütfen okuyan toplum olalım, şuurlanalım, bilinçlenelim içimize fitne fesat entrika sokanları aramıza almayalım. Bu ülkenin birliği için önemlidir diyorum. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır hadis-ini unutmayalım. Bugün bu ülkeyi yönetmeye talip olan siyasilere bakıyorum bu vatanın bölünmesi için çalışmaktalar. Durumumuzu yerimizi belirleyelim derim şu çalkantılı zamanda vicdanımızın sesini dinleyelim susmayalım. Hainlere gereken cevabı verelim diyorum. Şucu, buculuğu bırakalım, kenetlenelim diyorum özümüze, dönelim. Atalarımızın kemiklerini sızlatmayalım.

Hani seçim sonrası bir yazı kaleme almıştım. Samsun’da HDP’ye 9 bin oy çıktı demiştim. Ve bir şeyler karalamıştım. Düşman içeride dostlar hani. Bir çivi, bir atı, bir at bir komutanı mevzusu var ya işte bir oyun önemini ve hainlerin ülkeyi karıştırmalarına şahidiz .  Sizlerde oylarınızla akan her kana ortaksınız diyorum.

Değerli okurlarım lütfen duruşunuzu yerinizi belirleyiniz derim. İslam coğrafyası kan ve göz yaşıyla yoğrulmaktadır.Tüm İslam dünyasının gözü bizim üzerimizdedir. Biz son kaleyiz biz yıkılırsak her yer yıkılır. Kişiliğimize, kimliğimize, adamlığımıza, onurumuza, şerefimize sahip çıkalım diyorum. Biraz maddiyatı askıya alalım İslam kimliğinin gerçekliliğini yaşayalım ve yaşatalım diyorum.           

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi