ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Biryerden başlamak gerek dedim

Biryerden başlamak gerek dedim

TRT’nin yaklaşık 40 yıldır Pazar günleri saat 10:00’da yayınladığı sinema kuşağındaki Amerikan kovboy filmlerini yasaklaması yayından kaldırılması dikkatimi çekti.
Ülke olarak zaten seferberlik ilan ettik. Yönetenler hariç tv önlerinde, medya önlerinde tüm vatandaşlar dolar ve eurolarını bozdurma görüntülerini izledik. Ziynet eşyalarını bozduranları izledik. Amam hiçbir siyasi açık net olarak göremedik. 600 Vekil çıkıpta 5 ay maaş almıyoruz demedi. Vekillerden dolar bozduran göremedik. Bizler vatandaş olarak fedakarlığımızı yapmaya devam ederken yönetenlerden göremedik. Ben diziden başladım siyasilere geldim.
Millet olarak ABD’ye tepkimizi koyacaksak topyekün koymalıyız demek istiyorum. ABD’ye ders verilecektir, buna inacımız tam fakat tek taraflı olmamalıdır. ABD’ye tepki sadece doalr yada vestern filmelrini kaldırılaak değil Türkiye’de ne kadar Amerika üst-ü varsa kapatalım ve ABD konsolosunu ülkeden gönderip Amerikan ticari gemilerinin ülkeye girişini engelleyelim. Askeri ve siyasi anlaşmaları askıya alalım, bunları yapabilirsiniz. Hayır eğer ABD’yi yıpratmak istiyorsanız bunları yapmalaıyız yoksa gerisi sadece günü geçiştirmek gündem oluşturmaktır.
Örnek bugün Suriye’de, Münbiç’te ABD askeriyle ortaklık yapmıyormuyuz. Amerikayla aramızda derin hukukumuz mevcuttur. Onun için şuan Amerika’nın basındaki deli zırvası yahudi uşağının ülkesine zarar verme politikasıdır. ABD bizim gelişmemizden ve son yılın en büyük Lavrenci olan FETÖ’yü teslim etmemesi S 400 lerin alınması vb. unsurlardır.
Konu Papaz değildir bu böyle bilinsin, ben 40 yıla yakın vestern filmi izlerim. Ama ben bizim idareciler kadar Amerikancı yada hayranı olamadım, Amerika’ya hep hırslıyımdır, kızgınımdır. Neden kendi dünya Jandarmalığı ile Müslüman kanı akıtmaktadır, sömürgecidir, işgalcidir, zalimdir.
Değerli okurlarım; sizlerde iyi biliyorum benim gibi kovboy filmlerini sever izlersiniz ve hiçbirinizde vatan haini yada Amerikan değilsinizdir. Şimdi çoğumuz özellikle Pazar günleri saat 10:00 bekler şöyle köşeye çekilip kovboy filmi izlediğinizi bilebiliyorum.
Sayın TRT siz Amerikaya tepkinizi farklı boyutlarda koyun ama şu vestern filmlerini bizr zahmet yeniden geri getiriniz. Bu insanlar kolay kolay Amerikayı sevmezler hatta hiç sevmezler siz başka politika izleyin derim.
Sesimi yükseltirsem beni dışlarlar, işim görülmez vb. görüntü yaşanmaktadır. Elif gibi olmak gerekmez mi, dilsiz şeytan mı olalım? Diyorum.
Değerli okurlarım; Çarşamba’nın sorunları çoktur fakat insanlar dik olmadığından menfaat ve çıkar ilişkilerine zarar vermemek için sessiz kalmaktadırlar. Anketlere doğru ve adam gibi cevap verilmelidir. Ben Samsun’dan önce yaşadığım, teneffüs ettiğim ilçeme bakarım, oranın sorunlarına bakarım  sonra Samsun gelir.
Değerli Okurlarım; Çarşamba’nın en büyük sorunu halkın idarecisine ulaşamaması, derdini anlatamamasıdır. İdareciye ulaşmak için aracı koşmasıdır. İdarecilerin halkın isteğine kulak vermemsidir. Kimse-kimseyi kandırmasın. Kur’an da Nahl Suresinde der ki; “emrolunduğu gibi dosdoğru ol” emrini veriyor Allah, gerisi teferruattır.
Çarşambamızın sorunlarını teker teker gündeme taşıyacağız bu sacede idarecilerin değil bizlerinde sorunlarıdır. Çarşamba genel sorunlar haricinde tarihsel ve çevre sorunları da çoktur.
Bunları idareciler ya göremiyor yada yanlış yönlendiriliyor. İleriki zamanda biz bu sorunları teker teker gündeme taşıyacağız diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi