Birsen Başar yaptığı ziyaretlerle çalışmalarına destek istedi

Birsen Başar yaptığı ziyaretlerle çalışmalarına destek istedi
Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin davetlisi olarak, Çeşitli Etkinliklere katılmak üzere Türkiye’ye gelen Hollanda’da yaşayan ‘Otistik Türk Kızı’ Birsen Başar, Kurum Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Yılmaz ve kurum çalışanları ile birlikte

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Otizm üzerine yazdığı iki kitabının yanı sıra kendi yaşamının konu edildiği bir de belgeseli bulunan Birsen Başar, Otizmli olup da kendini nadir ifade eden bireylerden biri. Bu ifade yeteneğini insanlara otizmi anlatmak üzerine kullanan Başar, çeşitli seminerlere katılmak üzere Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin davetlisi olarak Samsun’a geldi. Başar Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde yapağı şöylesi öncesi bazı ziyaretlerde bulundu.

Özel İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz tarafından organize edilen ziyaretler çerçevesinde ilk olarak Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora’yı ziyaret eden Otistik Birsen Başar, Ahmet Yılmaz ve İlkumut Çalışanları yaptıkları çalışmalar konusunda Mustafa Cora’yı bilgilendirdiler. Yapılan ziyarette açıklamada bulunan Ahmet Yılmaz, otizm ayı çerçevesinde planladıkları bu etkinlikle otizm konusunda insanları bilgilendirmek istediklerini dile getirdi. Ayrıca ziyarette Cora’ya kendini tanıtan Başar yaptığı çalışmalar konusunda destek istedi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora’ya yapılan ziyaretin ardından Vali yardımcısı Hasan Özhan’a da ziyarette bulunan heyet burada da yapılan çalışmalar konusunda bilgi verirken destek istedi.

Ziyaretler kapsamında son olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hakan Leblebici ziyaret eden heyet burada üniversitede yapılacak olan seminer öncesi görüşmede bulundu. Hakan Leblebici tarafından kalem hediye edilen Birsen Başar, OMÜ’nün otizm konusunda yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Ziyarette açıklamada bulunan Ahmet Yılmaz, üniversite ile bir çok yönden ortak çalışmaları olduğunu dile getirirken ziyarette kendileri yapmış oldukları çalışmalardan dolayı destek olan üniversite yönetimine teşekkür etti.

1-(3).20130419115203.jpg1-(4).20130419115214.jpg1-(5).20130419115233.jpg1-(6).20130419115301.jpg1-(7).20130419115310.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber