“BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA %40 OY ALIRIZ”

“BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA %40 OY ALIRIZ”
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Çarşamba İlçesi’nde ziyaretleri kapsamında Haber Expres Gazetesi’ne de ziyarette bulundu. Gazetemizi ziyarette bulunan Başkan Tekin, önemli açıklamalarda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin, ilçede katılmak için gittiği programların ardından gazetemize ziyarette bulundu. İl Başkanı Taner Tekin ve beraberinde gelen MHP Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker ile bir süre konuştu.  Sohbette gündeme dair birçok konuyu değerlendiren İl Başkanı Tekin ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Şeker, MHP’de yaşanılan kurultay gerginliği ve ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundular.
“ADAY OLMAK HERKESİN HAKKI AMA…”
Ziyarette MHP’nin geleneklerine bağlı bir parti olduğunu söyleyen Başkan Taner Tekin, “Lider değiştirmek isteyenler, bu hareketin lideri olmaya aday olan insanlara partinin geleneklerine bağlı kalarak bir yarış ortamına girmeleri gerekmektedir. Tabi ki aday olmak herkesin hakkıdır. Ama şuan geleneklere aykırı bir durum söz konusu. Genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimiz kongre yapılmayacak diye bir iddiada bulunmamaktadır. Kongrenin yapılacağı MYK Kararı ile kesinleştirilip, kongre tarihine karar verildi.” Dedi.
“PAZAR ARAYIŞI İÇERİSİNDELER”
MHP’de muhalif kanadın adaylık yarışından çıktığını, adeta bir Pazar arayışı içerisinde olduğunu vurgulayan Tekin, “Milliyetçi Hareket Partisi’nde şuanda Genel Başkanlığa adaylık yarışı yaşanmıyor. Şuan da kendilerine bir Pazar arayışı içerisindeler. Kendilerine bir kamuoyu oluşturma çabası başladı. Özellikle bu adaylar arasında öne çıkan bir isim müthiş derecede kendisi için çalışıyor. MHP için katkı sağladığını söyleyemeyiz. Yapılan çalışmalarına baktığınız da tamamen kamuoyu oluşturmaya yönelik çalışmalar görmekteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi bugün kendi içinde birlik ve beraberliği sağlayıp, adaylar gösterildiğinde küsülmeze, ilçe başkanlığı adaylığında küsülmezse, bir birlik ve beraberlik sağlanıp, konjektürel fırsatlar iyi değerlendirilip bir çalışma yapılırsa, biz genel başkanımız Devlet bey ile de %40 oy alabiliriz.  Ama birileri Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu birlik ve beraberliği sağlamasına müsaade etmiyor. Birileri derken; Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurulduğu günden itibaren her 2-3 yolda bir bu partinin içini karıştıran bir yapının olduğu ortaya çıkmaktadır.” İfadelerini kullandı.
 "KONGRE OLACAK MI? "
Başkan Tekin, kongre olacak mı sorusuna ise, “Allah’ın izniyle kurultayımız olacak. Bir toy havasında, bir düğün havasında, genel merkezimizin belirlediği bir günde ve tarihte kongremizi yapacağız. 2018 Mart ayında inşallah kongremizi yapacağız. Büyük bir birlik ve beraberliğinde gerçekleşmesine şahit olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.
"MHP’DE Kİ KONGRE VE AK PARTİ DEĞERLENDİRMESİ "
İl Başkanı Tekin, “AK Parti’nin içerisine bakıldığı zaman tek adam diktatörlüğünün artık son haddeye gelindiğini gösteriyor. Bir başbakan %50 oy alıyor. Bir kişinin bir sözüyle görevden alınabiliyor. Yerine aday olacak isim halen belirsizliğini koruyor. Ve bütün kamuoyu da şunu iyi bilmekte. Bunu AKP’lilerin kendileri de bilmekte, köyde ki Mehmet ağa’da bilmekte merkezlerde ki profesörler ve bilim adamları da bilmektedirler. Aslında genel başkanlığa aday olacak isimler kendi çalışmalarını yapmıyor. Aday olup olmamaları konusunda kendilerinin bir girişimi olmuyor. Tayyip bey’in kendisine göre belirlediği kriterler var, kendisi kimi uygun görürse onu oraya atayacak. Görüntüde de bir kongre yapılacak. Bu kongre bu şekilde yapıldığı zaman, isimlerin tartışılmasını gerek görmüyorum. Kim gelirse gelsin, Tayyip bey’in kriterlerine uygun olan birisi gelecek." ifadeleri sonrasında MHP' de ki son gelişmeleri ise şöyle değerlendirdi.

" TOMA’LARIN ÖNÜNDE UCUZ ŞOV"

Tekin, "Milliyetçi Hareket Partisi’nde ki kongreye dönecek olursak, kurultay girişimi, Ankara’da yaşanılan görüntüler, bizim geleneğimizle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne yakışmayan görüntülerdi. Samsun’da ki ülküdaşlarımıza bu kongre girişimi öncesi çağrıda bulundum. Sağduyu davetinde bulundum. Yargıtay’ın kararını beklememizin gerektiğini söyledim. Kongre kararının çıkması halinde genel merkezin bununla ilgili belirleyeceği yol haritasını izleyelim dedim. Kurultayın olmayacağı aşikar. Ama olmayacak bir kurultay için, insanları oraya götürüp, otobüsler kiralayıp, kalacak yer sözleri verip de öğleden sonra Meral hanımın çıkıp ta ‘İnsanlar burada daha fazla mağdur olmasınlar diye burayı terk ediyoruz’ sözü 3-4 saat sonra burada ki insanların mağdur olacağını öngöremeyen birinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne genel başkan adayı olmaya çalıştığını görüyoruz. Böylesine basit düşünen, TOMA’ların önünde şov yapan, ucuz demokrasi kahramanlığı yapan ama bunu yaparken de MHP camiasına zarar veren, özellikle birlik ve beraberlik içerisinde 47 yılını geçirmiş bir hareketin temel dinamiklerine dinamit koymak, insanları birbirleriyle karşı karşıya getirmek, kardeşi kardeşe kırdırmaya kalkmak, bence kesinlikle ama kesinlikle iyi bir yaklaşım değildir.” cümlelerini kullandı.
“O İSİM OLURSA OY VERMEM ALGISI YARATMA ÇABASI VAR”
Başkan Tekin, parti içinde tehlikeli söylemlerin yaygınlaştırılmaya çalışıldığı, partililerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Bütün amaç zaten MHP’nin birlik ve beraberliğinin zarara uğraması ve daha da kan kaybetmesini sağlamak. Buna bizim arkadaşlarımız da alet oluyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman teşkilatlarıyla seçime hazırdır. Dimdik ayakta duran ve her şekilde de başarıya odaklanan bir siyasi hareket. Ama bugün ki uğraşa baktığımızda MHP’ye zarar veriliyor. Bu hareketin içinde kongre yada kurultay olsun veya olmasın MHP’de şu söylem yerleştirilmeye çalışıyor. Böyle bir algı operasyonu yapılıyor. Bu söylem de çok tehlikelidir. Nedir bu söylem; İşte Genel Başkan orada kaldığı sürece oy vermeyiz sloganı geliştirilmeye başlandı. Bu sloganı bilinçli olarak birileri empoze ediyor, maalesef samimi duygularla değişim isteyen ülküdaşım da buna kanıyor. Bu durumun önüne geçmek lazım.  Hareketimizin şuan bir lideri var. Ve çok saygın bir genel başkanı var. Biz genel başkanımız varken, böylesi söylemler MHP’ye zarar vermek için oluşturulan bir algı operasyonudur.” dedi.

mhp_ziyaret.20160518101443.jpg


“TÜRKİYE’DE ÜÇLÜ SAC AYAĞI BENZERİ DURUM VAR”
Tekin, “Türkiye’de bugün bu yaşanılanların ben üçlü bir sac ayağı olduğuna inanıyorum.Türkiye’de ki muhalefet partilerinde oynanan oyun, iktidar partisinde oynanan oyun bir de Amerika’da yapılacak seçimlerinde iyi değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Clinton bir adım önde gibi görünüyor ancak, onun altında ki kadrosunun paralelin yakın isimleri olması dikkatlerden kaçırılmamalıdır. Paralel yapı Türkiye' de yaptıkları izlenirken ABD' de ki oluşuma dikkat etmemek hata olacaktır " diyerek devam etti.  
"YARGININ KARARINA SAYGI DUYULACAK "
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yargıdan çıkabilecek kongre kararına saygı duyacağını belirten Tekin, “Genel başkanımızın şöyle bir ifadesi var. Genel başkanımız her ne olursa olsun,  yargı kararına saygı duyacağını söyledi. Takibi ki bu durum karşısında genel merkezimizin izleyeceği bir yol haritası ve bir politikası vardır. Biz onu bekliyoruz. Ama kurultay kararı çıktığında Genel Başkanımızın göstereceği hassasiyeti çok iyi biliyoruz. Ancak adaylık yarışına girecek olanların kurultay kararının çıkmaması halinde nasıl bir tavır alacaklarını çok merak ediyorum. Ve özellikle Yargıtay’dan onlara göre olumsuz bir karar çıkarsa yani kongre yapılamaz kararı çıkarsa, Türkiye’de birçok şeyin hızlı bir şekilde değişebileceğini görebiliriz.” Dedi.

“5. PARTİ GELEBİLİR”

“Genel Başkanımızın 1 yıl önce 5. Parti söyleminin bir anda hayata geçebileceğini görebiliriz. MHP’nin 5. Partinin kurulduktan sonra olacak kazancını, partinin teşkilatlarını, yapısını oluşturduktan sonra konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. “ diyen Tekin, ilerleyen süreçte birçok gelişmeyi yakından takip edeceğini aktardı.  Ziyarette değerlendirmelerinden dolayı memnuniyetini ifade eden Erol Şeker, Başkan Tekin’e başarı dileklerinde bulundu. Ziyaret sohbetin ardından son buldu.
HABER RÖPORTAJ - FOTO: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber