Birilerinin ölümü mü bekleniyor?

Birilerinin ölümü mü bekleniyor?
Çarşamba TOKİ'de önlem alınması için birilerinin ölmesi mi bekleniyor?

 

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü meydana gelen sel felaketinin ardından Samsun Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında oturan 5 kişi, toplamda da 12 kişi hayatını kaybetti.

birilerinin-olumu-mu-bekleniyor-(1).jpg

 Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında  5 kişinin ölümünden sonra TOKİ konutlarının yapıldığı yerin hatalı olup olmadığı tartışmaları başladı. Tartışmanın ana merkezini ise bodrum katlarında bulunan kapıcı daireleri oldu. Yaşanan sel felaketi sonrası olayın üzerinden 4 gün geçtikten sonra Samsun'a gelen TOKİ başkanı Ahmet Karabel,  TOKİ konutlarında yapılacak olan yeni düzenlemelere ilişkin bilgi vermişti. Bu bilgilerin merkezinde ise kapıcı dairelerinin bodrum katından zemin katına taşınması yer alıyordu.

Çarşamba TOKİ'de endişeli bekleyiş sürüyor

Samsun'da meydana gelen sel felaketinin ardından yine aynı şekilde ırmak yatağına yapılı olan Çarşamba TOKİ konutlarında endişeli bekleyiş sürüyor. TOKİ Başkanı’nın “Kapıcıları bodrum katlardan zemin katlara alacağız” diye açıklama yaptığı TOKİ konutları için hâlen bir adım atılmış değil.  Çarşamba TOKİ’de şuan bodrum katta bulunan kapıcı daireleri, TOKİ sakinlerini endişelendiriyor. 

birilerinin-olumu-mu-bekleniyor-(2).jpg

TOKİ sakinleri konutları konusunda acilen bir önlem alınması gerektiğini belirtirken, özellikle Çarşamba TOKİ’nin de riskli bir bölgede bulunmasından dolayı önlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasını talep ediyorlar.
Konut Sakinleri, "Bu binalar bir şekilde buraya yapıldı. Burada milyonluk bir yatırım var. Bunu buradan kaldırmak imkânsız. Bundan sonra burada yapılması gereken bir an evvel önlemler alınıp bir afet durumunda ne şekilde hasar azaltılabilir, bunlara bakmamız gerekiyor. Geçen yağmurda bile bu binaların su tahliye pompaları yetmemişti. Bundan kaynaklı bodrum katları su bastı. Bunların haricinde acilen Yeşilırmak kısmında bulunan set, betonla kuvvetlendirilip, ön tarafının kapatılması gerekiyor" şeklinde TOKİ konutları için bir an önce yapılması gerekenleri belirttiler.

Ulusal medyaya da konu olan Çarşamba Toplu Konutları’nın geleceği konutlar için acil alınacak önlemlere bağlı. Bu konuda Samsun'da yaşanan felaket gibi bir durumla karşılaşmak istemeyen TOKİ sakinleri yetkilileri göreve davet etti.

Serkan KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber