ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

BİRAZ SPOR OLSUN

BİRAZ SPOR OLSUN

Çoktan beridir spordan yazmadım.

Biraz akıl dağarcığımda biriken notlarımı sizlerle paylaşayım diyorum.

Bölgesel Amatör Ligler artık Profesyonel ligleri aratmayacak konuma gelmiştir. En küçük örnek Antalyaspor’un Süper Lig takımlarıyla kupadaki mücadelesidir.

Kısa ve öz bunu söyleyebilirim. BAL Ligi statüsü biraz daha irdelenerek yenilikler katarak Avrupa’da olduğu gibi bir 4. Lig oluşturulabilir diyorum.

Çarşambaspor hakkın da sezon başında yapılan transferlere göre yorum yaptık. Amasya, Güzelordu, Ladik Belediyeyi şanslı dedik. Ladik Belediye kısa zamanda patlayınca Amasya ve Güzelordu takımları arasında bu yarış devam edeceğe benziyor.

Kulübümüz Çarşambaspor iyi bir yapılanmaya gitti yeni yeni yönetim yeni hoca ve sonra hoca değişikliği ile devam denildi.

Ama Çarşamba spor matematiksel olarak iddiadan uzaklaşmış değildir. 3 Puanlı sistemde herşey değişebilir. Onun için ileriye bakmak daha iyi olacaktır.

Geçen hafta Ladik Belediyenin kendi sahasında Çorum temsilcisine yenilmesi beni çok şaşırtmıştır. Diğer temsilcimiz Yolspor acemisi olduğu bu ligde tutunamadı. Çıktığı gibi düşen ilk takım olmuştur.

Bölgesel Amatör Ligleri gerçekten üst ligleri aratmayacak boyutlara ulaşmıştır. Aşırı paralar harcayan takımların bir çoğunda takım maya tutmadığı görünmektedir. Mütevazı kadro kuranlar ya düşme potasında yada orta bölgelerde mücadele vermektedirler.

Tabi ki her takımın kendilerine göre sıkıntıları var ama TFF’nin verdiği desteğin yetersiz olduğuna inanıyorum.  Üst liglerde trilyonların dolaştığını biliyoruz.

En azından gençlerin spora yönelmesi açısından sağlık sigorta ve benzeri desteğin tam verilmesi gerekebilir. Belediye destekli takımlar İŞ-KUR adıyla fedakârlık yapsalar da ne kadar sağlıklı olacaktır. Ki bu konuda bazı BAL Ligi takımlarının sıkıntılı olduğunu imkânsızlıklarla boğuştuğunu biliyorum.

Bu sıkıntıları takip etmek, gidermek, yardımcı olmak da TFF görevleri arasında olmalıdır. Şunu samimi söyleyeyim Bölgesel Amatör Ligi gerçekten Türk sporuna katkı katmıştır.

Yeni jenerasyonlar ortaya çıkmıştır. Özellikle isimlerini duymadığımız bölgeleri tanıdık. Sporun reklam ve tanıtımdaki yeri anlatılamaz. BAL liginde takımlarımızın 3’de ikisi belediye destekli olduğu aşikârdır.

Buda o takımların bir nebze olsun rahatlamasına sebep olmaktadır. Ama TFF’nin spor adına yapılanmalarda, harcamalarda bal ligini mağdur ettiğini, yeterince ilgilenemediğini söylemek istiyorum.

Sayın Spor bakanımızın da bu konuya el atması bizimde temennimiz olur. En azından araştırmasını ilgilenmesi de önemli bir adım olacak umudundayım diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi