İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

BİRAZ ORDAN BİRAZ BURDAN

BİRAZ ORDAN BİRAZ BURDAN

Süper lig maçları sonucunda TV yorumcularının yorumları katlanılmayacak cinsten.Her kes ait olduğu yerin kılıcını sallamanın derdinde.

                Yüzde 99 böyle yorumların,eski anlı şanlı topçular,paraları ile yatırım üstüne yatırıp yaparak büyürken spora dair görüşleri sığ ve dar bir kapsamın dışına çıkmayacak şekilde .

                Trabzonspor’dan başlayayım Giresun’da lig maçında çıplak gözle seyrettim,TV den  Göztepe vb maçlarını seyrettim.Kötü futbol oynuyorlar lafın kısası.

                Avrupa kupalarında Roma takımına iki maçta da yenilerek elenmedik mi ?  Bu gün bir daha oynasak yine eleniriz,lig bitiminde oynasak yine yeniliriz.Roma takımıda liginde liderin 13 puan gerisinde iyi bir durumda değil.

                8-10 puan önünde lig takımlarının fakat oynadıkları futbol vasat.Abdullah Avcı Milil hoca,efsane hoca ama futbol bu işte …Trakyaya kadar gider ve geri döner ancak.Burada Takım isimlerine takılmıyorum ve sonuç odaklı bakıyorum.Avrupa veya Türkiye ‘ de sırtımı yaslayıp maçımı rahat rahat izleyebiliyormuyum.

                Beşiktaş’ı yendi son dakikada ne oldu ,hava civa yorum yorum ,paylaşım paylaşım.

                Eğer futbola ABD ve İsrail’den alamadığımız SİHA’ lar gibi bakmayı öğrenemezsek böyle boş avunmalarla çok zaman geçiririz .SİHA yaptığımız gibi futboluda oyramayı öğreneceğiz.

               Fenerbahçe daha mı iyi,Rıdvan Dilmen hocayı yerden yere vurdu ,bir an önce gitmesi gerektiğini ifade etti durdu.4 yıldır Ali Koç göremedi gitti bu gerçekleri,Hadi gitsin bakalım hoca ve Kalıcı bir çözüm üretsinler Fenerbahçe adına .Üretemezler……

               Kupa maçında Belçika’da 3-0 galip geldiler ya beyler kendini futbol oynuyor zannediyorlar.hadi sonraki iki maça bakalım Olimpiyakos ve Frankurt maçlarında görüşürüz.

              Fenerbahçe kötü oynuyor vesselam  gerisi lafı güzaf,bu takım ve bu zihniyetle varılacak Şampiyonluk olsa ne olur olmasa  ne olur.

               4 yıldır aynı hikaye ve ondan öncesinde Aziz Yıldırım dönemi de farklı değil,futbol üzerinden oynanan oyunlar ,Seyirci zaten ne sunarsan yemek zorunda.

 

                  Galatasaray önüne gelene yenilebilecek bir takım yapmış ligde,kupalarda üç aşağı beş yukarı idare eder bir tavırları var fakat ilanihayet bir yerde duracaklar.Fatih hoca bir gelecek bir gidecek oradaki oyalanmalarda böyle idare edilip gidecek.

                    En  ümitli olduğum Beşiktaş takımı idi oda iki kulvarda olunca rotasını şaşırdı.Sergen bir farkındalık oluşturabilir ümidini muhafaza ediyorum çünkü olayları dramatize etmeden futbolun basit bir oyun olduğunu söyleyebiliyor.

                    İki kale ve 22 kişi.Top Kaleye girecek bu kadar.bunun için para ,hava civa kırıla gidiyor.Seyredenlerin hayal edemeyeceği yaşam şartları  içindeki yaşayan sporcular onlara gereken seyir zevkini sunmuyor,sunamıyor.

                   Kısacası  Ligimizin A klasman takımları böylede diğerleri farklımı , onlarda aynı teranede Hikmet Karamanı dinleseniz FB yenselerdi sanki Türk futbolu bir adım ileri gidecekti.

                   Hakemler şöyle hakemler böyle ,Merkez hakem kurulunu ver aşağı al yukarı,Rıdvan’ın dediği gibi Kocaman Galatasaray Kornerden gol atamıyor,Fenerbahçe’de aksine bol bol yiyor ve bunu çözemeyen hocalar yorum yapmaktan usanmak bilmiyorlar.

                   Kısacası gözümüzü  kapatarak gerçeklere ulaşamayız.Eğer 1 . sınıf takımlarla mücadele etmek istiyorsak bugün bizi avuttukları takımlarla olmaz bu iş.

                  Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.              

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi