“BİR SONRAKİ SEÇİM NE OLUR DİYE BAŞKANLIK YAPMADIM”

“BİR SONRAKİ SEÇİM NE OLUR DİYE BAŞKANLIK YAPMADIM”
‘Beni Çarşamba ilçesi’nden, Hamit Yılmaz’ın oğlu olarak görün’

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye, Marmara, Akdeniz, Ege havzasına sığmayacak büyük bir ekonomi hedefliyor. Bu hedefin içerisine ister istemez Karadeniz de girecektir. Örneğin savunma sanayi ile ilgili ülkemiz çok iddialı. Bununla ilgili hedeflerde Samsun da yer alacaktır" dedi.

Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası konuşma yapan Odası Başkanı Hayrul Kayar, başkan Yılmaz’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 2023 hedeflerinde ülkenin büyük ekonomik hareketler içinde olacağını söyleyerek, ülkenin savunma sanayisinde gelecek yıllarda iddialı olacağını belirtti. Yılmaz, “Ben 1999'dan bu yana ekonomi ve iktisat konuştum. Gelişmedikçe isterseniz sokaklara nur yağdırın. Çocukların geleceğini ve hayat garantisini garanti etmedikçe istediğiniz kadar süsleyin fazla ileri gidemezsiniz. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olmasından sonra biz zorluk çekmemeye başladık. Çünkü belediyecilikten gelen bir başbakandı kendisi. Yani bir sorun varsa biz bunu başbakanımıza götürebiliriz. Ondan önce bu tür işleri götürdüğünüzde, 'Ya sen işine bak, bunları milletvekilleri veya bakanlar yapar' deniliyordu. Artık, Avrupa’da gelişmiş ülkelerde belediyecilik neyi taşıyorsa, Türkiye'de de başladı ve gelenek haline geldi. Biz Samsun'a çırpınıyoruz ve çalışıyoruz. Ama başkaları da yapıyor. Biz onlardan daha fazla yapmalıyız. Bunu yapabilmek kentsel üretimin ve sinerjinin mamul bir hale dönüştürülmesi lazım. Bunun için tek hedefe kilitlenilmeli. Samsun'da 5-6 yıl içerisinde tek noktaya kenetlenmişlik var. Her ne kadar aksaklıklar olsa da onları önemsemememiz lazım. Bu şehrin kalkınmada hızlı yükselebilmesi için bulunduğu coğrafyada, coğrafi avantajlar olması lazımdır. Bunu Marmara Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi kullanıyor. Samsun katma değer üreten bir şehir değil. Ben 2023'e giden süreç içerisinde Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından aldığım ipuçları kadarıyla, eğer atlamazsak ve ihmal etmezsek Samsun'a bazı şeyleri çektiğimizde avantaj yakalayabiliriz. Türkiye; Marmara, Akdeniz, Ege havzasına sığmayacak büyük bir ekonomi hedefliyor. Bu hedefin içerisine ister istemez Karadeniz de girecektir. Örneğin savunma sanayi ile ilgili ülkemiz çok iddialı. Bunla ilgili hedeflerin mutlaka uzantısı Samsun'da da olacaktır" diye konuştu.

 

“BİR SONRAKİ SEÇİM NE OLUR' DİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMADIM”

Seçimlerde bir sonraki seçimlerin sonucunun ne olacağını hiç düşünmeden çalıştığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Ben, 1999'dan bu yana 'bir sonraki seçim ne olur' diye belediye başkanlığı yapmadım. Bugün kim belediye başkanı olursa olsun. Birisi seçilir ve göreve gelir. Kendisini oralara getirenlerle ilgili kötü olmamaya gayret eder. Aradan 1 sene geçer veya geçmez. Sonraki seçimin sesleri kulağına gelmeye başladığında hemen büzüşür. 'Aman ben bundan sonraki seçimi tehlikeye düşürmeyeyim' diye karar almaya ve uygulamaya başlar. Ben hiç bir zaman bunu düşünmedim. Allah razı olsun Samsun halkından. Ben böyle düşünmedim diye bana oy vermekten hiç geri durmadı. Her zaman da çok şükür oylarımız her zaman arttı. Ben doğru yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra Samsunumuzu geleceğe doludizgin hep insanımızı düşünerek ne yapıyorsak bu büyük Türkiye’nin bu büyük vizyonun 2023 vizyonu ve ötesindeki vizyonun aslında ihtiyaç duyurduğu kararları üretmek ve samsuna taşımak var” şeklinde konuştu.

“KATKI VERECEK OLANLARA ŞÜKRAN BORÇLU OLURUZ”

10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a katkı verenlere şükran borçlu olacaklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“10 Ağustos'ta seçim olacak. 10 Ağustos'un anlattığım fotoğrafın vazgeçilmez bir parçası olduğuna inanıyorum. Bu söyleyeceklerimi politik bir angajman olarak almayın. Kötü bir politikacılık olarak bunu almayın. Beni biraz 30 senedir devletin içinde düşüp dizi kanayarak bir yerlere kendi çabasıyla tutunarak gelmiş bir Çarşamba ilçesinin Göyceğiz köyünden çıkmış, Hamit Yılmaz’ın oğlu olarak görün. Ne ağanın veya beyin değil, halk çocuğuyum. Bu tutunmuşluğumun ıstırap çektiğim süreçlerinde Türkiye'de hep istikrarsızlıklar vardı. Türkiye masalarda yüzü çevrilen bir ülkeydi. Türkiye'nin aydını, bürokratı demeye övünemiyorduk. Şimdi övünüyoruz. Türk’üm ve ya Türkiyeliyim diyoruz. Almanya'da ki işçimiz bile göğsü kabararak yürüyor. Böyle bir ülkenin istikrar içerisinde geleceğe taşınabilmesi için ben 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Başbakanımızın da Cumhurbaşkanı olmasının da bu sürecin vazgeçilmez bir durumu olduğuna inanıyorum. Katkı verene de vermeyene de saygı duyarım. Ama katkı verecek olanlara şükran borçlu oluruz.”

Kahvaltıya ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır ve SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel katıldı.

ro.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir