Bir okurun mektubundan Çarşambaspor gerçeği

Bir okurun mektubundan Çarşambaspor gerçeği
Erol Şeker yazdı...

     Malum, biz ne yaparsak yapalım hep suçlanıyoruz. Gazetecinin kaderi bu olsa gerek. Son yıllarda Siyasetçiler PÜRÜ PAK oldukları için!?

      Bu ilçe de her ne sıkıntı olursa hemen, VURUN ABALIYA MİSALİ, anın da özellikle ilçemiz de Gazeteciye yani bize birileri saldırıyorlar. Biz doğruları yazdığımız sürece umursamıyoruz.

      Mesela,

      Yıllardır Çarşambaspor neden üst lige çıkamıyor diyoruz!?. Her yıl ŞAMPİYON muhabbeti ile başladığımız liglerde hep ya son maçlarda ya da henüz ilk günlerde hüsranı yaşamaya, moralleri bozmaya başlıyoruz.

      Bunu yazan Gazeteci de yöneticilere göre anında "HAİN İLAN EDİLİYOR"

      Taraftarlar kime, neye, nasıl inanacağını şaşırmış durumda. Çarşambaspor için gönülden başarılı olmasını istiyoruz. Ama doğrular taraftara ve ilçeye tam anlatılmadığı için her yıl hayal kırıklığına uğruyoruz.

      Her neyse son Çarşambaspor- Güzelorduspor karşılaşmasının ardından Çarşambaspor Kulüp Başkanlığınca "Kamuoyuna" başlığı ile bilgilendirme açıklaması yapmasının ardından,

İmzasız ve isimsiz (ismini teyit ettik bizde saklı) bir okurumuzun mektubu elimize ulaştı. Mektubun noktasına dokunmadan yayınlıyorum. İşte o mektup ve siz değerlendirin:

***

       Hafta başında Çarşambaspor Başkanı Sayın Turan Bilgin sebebini anlayamadığımız bir şekilde "Tüm Çarşamba halkına" başlığıyla bir bilgilendirme yayınladı;

       Sayın Başkan yazınızı okudum. Sizin iyi biri devlet personeli olduğunuzu biliyorum. Yayınladığınız metinde gerçekten size yakışmayacak şekilde kamuoyunu yanlış bilgilendirdiniz.

      Çarşambaspor'un geçmişinden- geleceğinden bahsetmişsiniz. Onlar tamam hepimizin tespiti ve arzusu ama bir türlü gelecekle ilgili birlik ve beraberlik bir türlü sağlanamadı. Siz eğer kendi kararlarını verebilseniz. Bunu sağlayacak kişilik ve olgunluğa sahipsiniz. Fakat Üst akıl buna izin vermiyor.

       Çarşambaspor kişilerin egosunu tatmin ettiği yer değil diyorsunuz ama daha geçen hafta şeref tribününden misafiri dışarıya attırdınız. Beyanlarınızla icraatlarınız farklı. Lütfen kendiniz olunuz.  Biz sizi iyi tanıyoruz. Üst akıldan kurtulun, halkın adamı hizmetkarı olunuz. Halkta devlette sizden bunu bekliyor.

       Sayın Başkan; Siz yıllık maliyeti yazınızda 532.00. olarak beyan etmişsiniz. Rakamlar inandırıcı değil.

Ufak bir hesap yapalım:

24 Futbolcu x 750. maç başı ücreti = 18.000. bir maçta ödeme.

24 maç var x 18.000 = 432.000. Yıllık ödeme gerektirir.

Hoca ya peşinat = 50.000.

Hocaların maaşı: 20.000. x 10 ay = 200.000.

Toplam Hoca giderleri: 250.00.

Başkanım 432.00 +250.00 = 682.00TL.

Yıllık ödeme ama şehir futbol şehri bu futbolcuların bu paralara oynamayacağını bu halk bilir. Peşinat verilmedi mi?. Evet verildi. Hem de 600.00.

Peşinat: 600.00. TL.

Maç başı: 432.00.TL.

Hocalar: 250.00. TL

Toplam: 1.282.00TL. (Bir trilyon iki yüz seksen iki)

      Başkanım bu rakamlar büyük rakamlar değil. Hedefe oynayan takım için normal rakamlar ama neden 1.282.00.  olan rakamı 532.000. olarak kamuoyuna açıkladınız?. Neden yanlış bilgi verme ihtiyacı duydunuz?.

       Kamuoyu size neden bu kadar para harcadınız diye hesap sormadı ki! Sorsa bile neden eksik veya yanlış bilgi verdiniz?. Asıl şimdi kamuoyu bunu merak ediyor!

       Size düşen asıl şimdi kamuoyunu aydınlatmaktır. Para harcarsınız yatırım yaparsınız istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Ama yanlış bilgi veremezsiniz...

***

      Şimdi bu bilgilere ek olarak bizlerin de edindiği bilgiye göre; İddiaya göre son yıllarda çoğu futbol takımları Futbolcuların SGK prim ödemelerini İŞKUR üzerinden yapıyormuş.  Çarşambaspor' da bunu yapıyor mu?

      Geçmiş yıllarda takım yöneticilerinin günahı neydi?. Çoğu takım ve Çarşambaspor yıllarca SGK ödemeleri nedeni ile sıkıntı yaşayıp, başkan bulmakta zorlanmadı mı? Ligden en çok bu yüzden düşmedi mi? Hatırlayalım lütfen. Şimdi işler devlet ödemesi ile daha kolaylaşmamış mı?

      Her neyse güzel olmuş ancak, bu maliyete bir de SGK ödemelerini eklediğinizi düşünün!

      Demek ki bu harcamalar ayyuka çıkarken, açıklanan 532.000 TL ödemesi şaşırtıcı değil mi?. Kimden ne gizlenmeye veya neden eksik bilgi verilmeye çalışılıyor. Kimse sormadı ki.

     Trilyonluk takım söylemi Maçkolik'te ki değer den kaynaklanıyor olsa gerek. Buna neden alınganlık yapıldı, telaş yapıldı bilinmiyor?

      Çarşambaspor Kulübünden bu mektup, iddialar ile ilgili de net açıklama gönderildiği takdirde o bilgiyi de aynen yayınlayacağımızı bildiririz. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmek büyük bir hatadır. Hatanın neresinden dönülürse kardır.

      Bu noktada bizim kimseyi suçlama gayretimiz yok. Halkın doğru bilgilendirmesi için varız ve görevimizi de adam gibi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber