“Bir Okul, Müdürü kadar Okuldur”

“Bir Okul, Müdürü kadar Okuldur”
Yönetici atama değerlendirme sonuçlarına tepkiler artıyor. Karadeli, Okul Müdürlüğü Değerlendirme sonuçlarında Okul Müdürümüzün başarısız olarak değerlendirilmesi Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı olarak şahsımı ve tüm Ali Fuat Başg

İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi verilerine göre Okulumuz Anadolu Liseleri arasında başarı sıralamasında  Çarşamba ilçesinde 1., il genelinde 160 okul arasında 18. sıradadır şeklinde ki başarı değerlendirmelerini üzüntü ve tepkisini dile getirmeye başlayan Hüsamettin Karadeli, "İlçemizde bulunan diğer Anadolu Liselerinden Çarşamba Anadolu Lisesi 28., Bulutoğlu Anadolu Lisesi 47. sıradayken, Okulumuzun ve okul müdürümüzün başarısız olduğu iddia edilerek düşük puan verilip okul müdürümüzün görevinden alınması şahsımda ve  velilerimizde infiale sebep olmuştur" dedi.

Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüsamettin Karadeli, "Okul müdürlüğü değerlendirmelerinde biz biliyoruz ki ya da öyle zannediyoruz, değerlendirmeler performansa göre yapılacaktı. Başarılar göz önünde bulundurulacaktı. Okul müdürümüzü değerlendirirken Aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı olarak biz de bu kriterleri dikkate alarak müdürümüze tam puan verdik. İnanıyorum ki değerlendirme yapacak öğretmenlerimiz ve okul meclis başkanımız da bizimle aynı kanaati taşımaktadır. Ancak ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin düşük puan vermesi şunu göstermiştir ki, bizim değerlendirmemizin öz de çok da önemi bulunmamaktadır. Sözde bizim görüşlerimiz de dikkate alınıyormuş gibi bir izlenim bırakılarak insanlar yanıltılmaktadır."

"Başarı yönünden İlçemizde Fen lisesinden sonra ikinci sırada tercih edilen, disiplin açısından önemli bir yere sahip olan Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi’ni başarısızmış gibi göstererek bu okulda okuyan öğrencileri, bu okulu tercih edip yerleşen yeni  öğrencileri ve ailelerini tedirgin etmeye kimsenin hakkı yoktur ifadelerini kullanan Karadeli, "Sosyal ve kültürel faaliyetler alanında,Proje yarışmalarındaki başarılarıyla,Sportif faaliyeti alanlarında ilçe,il ve bölgede derece yapmış bir okuluz. Müdürüyle, yardımcılarıyla, rehber ve branş öğretmenleriyle, öğrencileriyle, velileriyle, personeliyle, kantin işletmecisiyle ve  Okul aile birliği yönetimiyle Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi  eğitim-öğretim açısından rüştünü ispatlamıştır. Görünen köy kılavuz istemez. Okulumuzun başarılarını eğitim öğretime yedi kat yabancı dahi bilirken milli eğitimin bizzat  içinde ve ayrıca yetkili olanların okulumuzu  başarısız göstermeleri eğitim öğretim adına esef verici ve manidardır."

Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüsamettin Karadeli açıklamasını şu cümlelerle sona erdirdi. Karadeli, "Eğitimci Prof Dr. Aytaç Açıkalın’ın ifadesiyle “Bir Okul, Müdürü kadar Okuldur.” Bu kuralı sayın İlçe  Milli Eğitim müdürümüz  bizden çok daha iyi bilirler. Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesinin müdürü başarısız demek ,bu okul başarısız demektir. Oysa gerçekler tam tersidir. Bugün itibarıyla 9.sınıfımıza 204 öğrenci yerleşmiş ve taban puanımız 403,861’dir. Okul müdürümüz hakkında yapılan bu değerlendirmeyi, Çarşamba ilçesinin haliyle Samsun ilinin eğitim öğretimdeki başarısını yükseltmekle görevli  mülki  ve idari amirlerimizin, tüm eğitim camiasının, yerel yönetimin, sendikaların, siyasilerin, sivil toplum kuruluşlarının, basın mensuplarının ve tüm Çarşamba halkının kısacası kamu oyunun takdirine sunuyorum".

HABER-FOTO: KENAN GÜN- NURHAN GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir