Bir Hışımla geldi geçti

Bir Hışımla geldi geçti
Dün Çarşamba’da sabahın erken saatlerinde başlayan sağanak yağış ilçeye korkulu anlar yaşattı

 

 

 

Dün sabah başlayan ve öğlene kadar süren sağanak Çarşambalıları korkuttu.  Geçtiğimiz ay Samsun başta olmak üzere Salıpazarı ve Ayvacık’ta sel felaketi yaşanmış Çarşamba’da da yaşanan sağanak yağışın ardından lokal su baskınları ve hortum oluşmuştu. Kısa bir süre önce yaşanan bu gelişmeler dün meydana gelen sağanak yağışta bir kere daha yürekleri ağza getirdi.

Özellikle Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan Çarşamba, Terme ve Salıpazarı için şiddetli sağanak yağış(75m-100m) uyarısı bölgede ve vatandaşlarda kısa süreli paniklere yol açtı. Akşamüzeri 18.00’a kadar yapılan uyarı daha sonra kaldırıldı.

Sağanak Yağış küçük çaplı su baskınlarına neden olurken, sabah Çarşamba’da başlayan daha sonra Salıpazarı’nda etkili olan yağış Terme Deresinde suların yükselmesine neden oldu. Yaşanan bu hadise üzerine Terme Deresinin geçtiği güzergâhta sel uyarısı verildi ama sular daha sonra yavaş yavaş çekildi.

Bölge tetikte

MGM uyarıları Çarşamba gününe kadar bölgede sağanak yağışın etkili olacağı yönünde. Yaşanılacak en küçük bir olumsuzluk için bile bütün tedbirlerini alan yetkililer vatandaşları da dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber