Bir garip salgın

Bir garip salgın
3 bin 500 kişiyi hastanelik eden salgının sırrı çözülemedi..

 

Terme ilçesinde 8 gün içinde resmi olarak 3 bin 500 mükerrer mürcatlarla 4 bin kişiyi hastanelik eden ishal salgınının sırrı çözülemiyor. 
 
İlçede geçtiğimiz hafta meydana gelen salgın, vatandaşların bulantı-kusma şikayetleriyle hastanelere başvurması üzerine fark edilmişti. Salgının ilçe içme suyundan kaynaklandığı iddiaları ortaya atılırken, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, suyun temiz olduğunu kamuoyuna açıklamıştı. Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri salgına sebep olan unsurları araştırırken Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Samsun şubesi konu ile ilgili bir yazılı açıklama yaparak, olayın yaşanan sel felaketinden kaynaklandığını gündeme getirmişti.
 
Tüm bu tartışmalar sürerken ilçede 8 gün içerisinde 3 bin 500 kişi hastaneye başvurakak tedavi gördü. Ancak hala salgına neyin sebep olduğu çözülemedi. Merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan konuyu araştırmak üzere üç kişilik uzman ekip geldi ancak bu çalışmada salgının nedenini belirleyememişti.
 
Bugün Halk Sağlığı Samsun Müdürlüğü salgın ile ilgili bir açıklama daha yaptı. Kurum, salgının kesin sebebinin belirlenemediğini duyurarak, "Yapılan araştırmalar ve alınan su numunelerinin sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde Terme ilçesi şebekesi içme ve kullanma suyuna nedeni ve yeri kesin olarak tespit edilemeyen bir kontaminasyon(bulaşma) olduğu düşünülmektedir" dedi.
 
İçme suyuna bulaşma olduğundan şüphe duyan kurum yetkilileri, bu bilginin kesin olmadığına da dikkat çekti. Terme ilçesinde hastanelik olan 3 bin 500 kişi ve vatandaşlar ise salgına içme suyununmu yoksa başka biri şeyinmi neden olduğu konusunda sır perdesinin aralanmasını bekliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir