Bir fidan da onlar dikti ilk meyveler yeşerdi!

Bir fidan da onlar dikti ilk meyveler yeşerdi!
Salıpazarı İlçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılına giren Bereket İlköğretim Okulu, okul bahçesinde ki fidanlığına emek verenleri heyecanlandırıyor. “Bir fidanda sen dik” kampanyası ile dikilen bodur elmalar ilk meyvelerini verdi

 

Salıpazarı İlçesinde 2009 – 2012 eğitim öğretim yılında başlatılan “Bir fidan da sen dik”  kampanyası çerçevesinde kişi başına bir fidan diken 400 öğrencinin emekleri ilk meyvelerini vermeye başladı. Bu gün Salıpazarı Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Halil Akgül, o dönemde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi olduğunu ve kendisinin de bu alanda fidan dikerek destek verdiğini belirtirken meyve vermeye başlayan bodur elmaları görünce heyecanlandı.

Salıpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bereket İlköğretim Okulun da bu yıl 200 kız öğrencinin yatılı, 400 öğrencinin ise günlük olarak geliş gidiş yaparak eğitim gördüğü öğrenildi. Okul yönetimi bodur elma fidanlığına damla sulama ekipmanı ile donatarak bodur elmaların bakımlarının yapıldığını ve 2 buçuk yıl gibi kısa sürede ilk meyvelerini aldıklarını ve okulda eğitim gören öğrencileri ilk meyveleri kısa süre içinde toplamaya başlayacaklarını belirttiler. Meyve bahçesinde ki meyvelerin verimli olması için bakımı ile yakından ilgilenerek yapıldığı gözlerden kaçmazken okul öğrencileri yer bulunduğu takdirde yeni bir meyve fidanlığı daha yapmak istedikleri belirtildi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “Bu bodur elma fidanlığını ilk gündeme getirdiğimizde İl Genel Meclis Üyesi idim ve heyecanla bu fidanları o yıl dikmiştik. Bu gün ilk meyvelerini görmek bizleri de heyecanlandırdı. Tıpkı okulumuzda ki bu fidanlık öğrencilerimiz veya diğer deyişle evimizde ki çocuklarımız gibi oldu. Bakımını aksatmadığımız ve bu güne getirdiğimiz bodur elma fidanlığımızın  meyvesini görmek bizlere nasip oldu. İnanıyorum yıllarca da bu fidanlık bizlere ve o yıl eğitim gören öğrencilerimiz ile emeği geçenlere bol bol dua getirecektir. Keşke hep böyle duyarlı olup bu tip çalışmaları ilçe halkımızla birlikte yapabilsek. Bu yönde düşüncelerimiz var ve yakında inşallah bunu da gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.

HABER-FOTO: Kenan Gün- Nurhan Güzel 

bir-fidan-da-onlar-dikti-ilk-meyveler-yeserdi!-(1).jpg

bir-fidan-da-onlar-dikti-ilk-meyveler-yeserdi!-(2).jpg

bir-fidan-da-onlar-dikti-ilk-meyveler-yeserdi!-(4).jpg

bir-fidan-da-onlar-dikti-ilk-meyveler-yeserdi!-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel