Bingöl'de yılanlar köylüleri tedirgin ediyor

Bingölde yılanlar köylüleri tedirgin ediyor
Bingöl merkeze bağlı Topalan köyünde bir kayalığın altından çıkan 4-5 metre uzunluğundaki yüzlerce yılan, köylüleri tedirgin ediyor.

Yılan istilasına uğrayan köyde kimse o bölgeye gidemiyor, hayvanlarını otlatamıyor. Köy sınırları içinde bulunan kayalık bir bölgeden çıktığı görülen yüzlerce yılan, köylüleri tehdit ediyor. 35 haneli köyde yaşayan vatandaşlar, yılanların bulunduğu bölgede hayvanlarını otlatamadıklarını ve hiçbir köylünün o bölgeye gidemediğini söyledi. Yılanların köy içine gelebileceği endişesi taşıyan köylüler, bu sürüngenlerin özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu kaydetti.

Hemen hemen her yıl Mayıs ayının ilk haftasında bölgeye dağıldığını belirten köy muhtarı Hikmet Çaka, yüzlerce hatta binlerce yılanın, köy halkı için tehdit oluşturduğunu söyledi. 3-4 yıl önce köylüler tarafından bu bölgede yaklaşık 15 metre boyunda bir yılanın görüldüğünü iddia eden Çaka, "Yılanların mağarası diye tabir edilen bu noktada hemen her yıl bu mevsimde abartısız binlerce büyük ve yavru yılan çıkıp ormanlık alana dağılıyor. Burası köye yakın bir mesafede olduğu için vatandaşı büyük ölçüde tedirgin ediyor. Bu korku ile hiç kimse bu bölgeye gelemiyor, hayvanlarını otlatamıyor" dedi.

Recep Kireç isimli bir başka köylü ise köylerine 1 kilometre uzaklıktaki bir kayalığın altından çıkan bu yılanların boy boy ve renk renk olduğunu ifade ederek, bu durumun köyde korkuya neden olduğunu belirtti. Kireç, "Köyümüzün hemen üstünde bulunan kayalığın altından çıkan bu yılanların evlerimize kadar gelmesinden korkuyoruz. Endişemiz giderek artıyor" diye konuştu. 

Yüzlerce yılanın birbirine sarılarak bir yumak şekline girdiğine şahit olduklarını belirten köylüler ise o anki görüntünün korkunç olduğunu dile getirdi. Bir vatandaşın geçtiğimiz yıl hayvan otlatırken gördüğü yılanlardan korkarak köye kaçtığını belirten köylüler, bu olay sonrasında toplanarak silahlarla bölgeye gittiklerini ve 5-6 yılanı öldürdüklerini kaydetti. 

Yılanların silah ile vurularak bitecek gibi olmadığını anlatan köylüler, bu tehlikeden kurtulmanın yollarını aradıklarını ve ilgili kurumların buna çare bulmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir